Terug

Vis met groentejulienne en krieltjes

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 400 gram krieltjes
  • 1 winterwortel
  • 250 gram knolselderij
  • 1 dunne prei
  • 100 gram geschaafde witte kool
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 moten vis (bijv. pangasius)
  • peper

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 48 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Kook de krieltjes in weinig water in ca. 5 minuten gaar. Laat ze goed uitlekken.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de wortel en knolselderij in lucifer dunne reepjes (julienne). Gebruik hiervoor evt. een mandoline.
  4. Snijd de prei in ringen.
  5. Verwarm 1 eetlepel margarine in een braadpan en fruit hierin de wortel en de knolselderij.
  6. Voeg de prei en kool toe met peper en 50 ml water.
  7. Bestrooi de moten vis met peper en leg de vis op de groente. Stoof de vis met een deksel op de pan in 12-15 minuten gaar.
  8. Bak de krieltjes in de rest van de margarine goudgeel en geef ze bij de vis met groente.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 481 kcal
Koolhydraten 49,8 gr
Vetten 12,3 gr
Vezels 16,2 gr
Eiwitten 34,9 gr
Verzadigd vet 2,1 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 3,9 gr
Meerv. onv. vet 5,1 gr
Cholesterol 57,2 mg
Suikers 7,7 gr
Zout 0,53 gr
Calcium 231,9 mg
Magnesium 109 mg
Fosfor 463,5 mg
Kalium 2094,3 mg
Ijzer 3,8 mg
Jodium 13,7 µg
Koper 0,38 mg
Zink 1,66 mg
Seleen 59,3 µg
Vitamine A 959,5 µg
Vitamine B1 0,33 mg
Vitamine B2 0,2 mg
Vitamine B3 8,7 mg
Vitamine B6 0,825 mg
Foliumzuur 169,1 µg
Vitamine B12 1,86 µg
Vitamine C 41 mg
Vitamine D 25,1 µg
Vitamine E 5,8 mg
Vitamine K1 102 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu