Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram zilvervliesrijst
- 200 gram sperziebonen
- stuk bloemkool
- 2 grote tomaten
- 1 ui
- 200 gram kipdijfilet
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 1.5 eetlepels kerriepoeder
- 100 gram champignons
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 79 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de ui in snippers.
- Snijd de kipdijfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg kerriepoeder toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren.
- Voeg 150 ml water, de sperziebonen en de tomaten toe en stoof het gerecht 10 minuten.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Voeg de roosjes bloemkool en de champignons aan de kip toe en stoof het gerecht verder gaar.
- Serveer de rijst erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 641 kcal |
Koolhydraten | 67,7 gr |
Vetten | 18,5 gr |
Vezels | 12,3 gr |
Eiwitten | 44,8 gr |
Verzadigd vet | 4,1 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 8,5 gr |
Meerv. onv. vet | 4,4 gr |
Cholesterol | 89 mg |
Suikers | 6,5 gr |
Zout | 0,21 gr |
Calcium | 165,9 mg |
Magnesium | 201,5 mg |
Fosfor | 715 mg |
Kalium | 1596,3 mg |
Ijzer | 6,6 mg |
Jodium | 19,3 µg |
Koper | 0,58 mg |
Zink | 2,36 mg |
Seleen | 29,1 µg |
Vitamine A | 75,2 µg |
Vitamine B1 | 0,49 mg |
Vitamine B2 | 0,39 mg |
Vitamine B3 | 18,4 mg |
Vitamine B6 | 1,142 mg |
Foliumzuur | 207,8 µg |
Vitamine B12 | 0,29 µg |
Vitamine C | 38 mg |
Vitamine D | 0,2 µg |
Vitamine E | 4,1 mg |
Vitamine K1 | 59,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.