Terug

Zomerse tomatensoep

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 700 gram tomaten
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper
  • 300 gram (vers gedopte of diepvries) tuinbonen
  • 150 gram soepgroente
  • 2 plakjes achterham
  • 8 blaadjes basilicum
  • 4 volkoren boterhammen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 104 x
  • Labels
  • balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  2. Verwarm de margarine en smoor hierin de tomaten met wat peper 10 minuten.
  3. Pureer de tomaten met de staafmixer of in de keukenmachine.
  4. Voeg de tuinbonen toe en kook ze 2 minuten.
  5. Voeg de soepgroente toe en kook de soep nog 5 minuten.
  6. Snijd de ham in reepjes en roer ze door de soep.
  7. Was de basilicum, knip het klein en strooi het over de soep.
  8. Serveer het brood erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 445 kcal
Koolhydraten 48 gr
Vetten 13,1 gr
Vezels 19,9 gr
Eiwitten 23,2 gr
Verzadigd vet 2 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 4,6 gr
Meerv. onv. vet 5,7 gr
Cholesterol 11,5 mg
Suikers 13,8 gr
Zout 1,29 gr
Calcium 174,1 mg
Magnesium 131,8 mg
Fosfor 481,8 mg
Kalium 2098,1 mg
Ijzer 7,1 mg
Jodium 56,8 µg
Koper 0,54 mg
Zink 3,39 mg
Seleen 11,6 µg
Vitamine A 391 µg
Vitamine B1 0,54 mg
Vitamine B2 0,4 mg
Vitamine B3 7 mg
Vitamine B6 0,647 mg
Foliumzuur 345,6 µg
Vitamine B12 0,09 µg
Vitamine C 124,2 mg
Vitamine D 0,8 µg
Vitamine E 5,9 mg
Vitamine K1 110 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu