Fout

Ingrediënten
2 personen
- 700 gram tomaten
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- peper
- 300 gram (vers gedopte of diepvries) tuinbonen
- 150 gram soepgroente
- 2 plakjes achterham
- 8 blaadjes basilicum
- 4 volkoren boterhammen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 104 x
- Labels
-
balansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Was de tomaten en snijd ze in stukken.
- Verwarm de margarine en smoor hierin de tomaten met wat peper 10 minuten.
- Pureer de tomaten met de staafmixer of in de keukenmachine.
- Voeg de tuinbonen toe en kook ze 2 minuten.
- Voeg de soepgroente toe en kook de soep nog 5 minuten.
- Snijd de ham in reepjes en roer ze door de soep.
- Was de basilicum, knip het klein en strooi het over de soep.
- Serveer het brood erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 445 kcal |
Koolhydraten | 48 gr |
Vetten | 13,1 gr |
Vezels | 19,9 gr |
Eiwitten | 23,2 gr |
Verzadigd vet | 2 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 4,6 gr |
Meerv. onv. vet | 5,7 gr |
Cholesterol | 11,5 mg |
Suikers | 13,8 gr |
Zout | 1,29 gr |
Calcium | 174,1 mg |
Magnesium | 131,8 mg |
Fosfor | 481,8 mg |
Kalium | 2098,1 mg |
Ijzer | 7,1 mg |
Jodium | 56,8 µg |
Koper | 0,54 mg |
Zink | 3,39 mg |
Seleen | 11,6 µg |
Vitamine A | 391 µg |
Vitamine B1 | 0,54 mg |
Vitamine B2 | 0,4 mg |
Vitamine B3 | 7 mg |
Vitamine B6 | 0,647 mg |
Foliumzuur | 345,6 µg |
Vitamine B12 | 0,09 µg |
Vitamine C | 124,2 mg |
Vitamine D | 0,8 µg |
Vitamine E | 5,9 mg |
Vitamine K1 | 110 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.