Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram cantharellen
- 1 sjalot
- 300 gram snijbonen
- tijm of rozemarijn
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 eetlepels zuivelspread light
- 100 ml halfvolle melk
- peper
- 150 gram volkoren tagliatelle
- 4 takjes peterselie
- 50 gram walnoten
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 85 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenklimaatkanjervegetarisch
Bereiding
- Maak de cantharellen schoon. Spoel ze eventueel snel onder koud water om zand te verwijder en dep ze droog. Snijd lelijke stukjes weg en snijd grote exemplaren in tweeën.
- Pel de sjalot en snijd hem klein.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook ze in weinig water in 10 minuten gaar.
- Fruit de sjalot met wat tijm in de margarine zacht.
- Bak de cantharellen mee.
- Voeg de zuivelspread en de melk toe en warm dit enkele minuten door.
- Maak de saus op smaak met wat peper.
- Kook intussen de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Hak de walnoten grof.
- Roer peterselie door de cantharellensaus en meng er de uitgelekte tagliatelle door.
- Strooi de walnoten erover en geef de snijbonen erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 582 kcal |
Koolhydraten | 58,5 gr |
Vetten | 25,8 gr |
Vezels | 14,1 gr |
Eiwitten | 22,1 gr |
Verzadigd vet | 4,3 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 5,6 gr |
Meerv. onv. vet | 13,8 gr |
Cholesterol | 8,7 mg |
Suikers | 6,7 gr |
Zout | 0,25 gr |
Calcium | 215,5 mg |
Magnesium | 181,1 mg |
Fosfor | 605,7 mg |
Kalium | 1066,6 mg |
Ijzer | 5,4 mg |
Jodium | 13,9 µg |
Koper | 1 mg |
Zink | 4 mg |
Seleen | 12,7 µg |
Vitamine A | 110,3 µg |
Vitamine B1 | 0,64 mg |
Vitamine B2 | 0,54 mg |
Vitamine B3 | 8,6 mg |
Vitamine B6 | 0,561 mg |
Foliumzuur | 81,9 µg |
Vitamine B12 | 0,3 µg |
Vitamine C | 12,2 mg |
Vitamine D | 0,4 µg |
Vitamine E | 2,9 mg |
Vitamine K1 | 52 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.