Terug

Tagliatelle met cantharellen

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 150 gram cantharellen
  • 1 sjalot
  • 300 gram snijbonen
  • tijm of rozemarijn
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepels zuivelspread light
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper
  • 150 gram volkoren tagliatelle
  • 4 takjes peterselie
  • 50 gram walnoten

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 85 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    klimaatkanjer
    vegetarisch

Bereiding

  1. Maak de cantharellen schoon. Spoel ze eventueel snel onder koud water om zand te verwijder en dep ze droog. Snijd lelijke stukjes weg en snijd grote exemplaren in tweeën.
  2. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  3. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook ze in weinig water in 10 minuten gaar.
  4. Fruit de sjalot met wat tijm in de margarine zacht.
  5. Bak de cantharellen mee.
  6. Voeg de zuivelspread en de melk toe en warm dit enkele minuten door.
  7. Maak de saus op smaak met wat peper.
  8. Kook intussen de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Was de peterselie en knip het klein.
  10. Hak de walnoten grof.
  11. Roer peterselie door de cantharellensaus en meng er de uitgelekte tagliatelle door.
  12. Strooi de walnoten erover en geef de snijbonen erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 582 kcal
Koolhydraten 58,5 gr
Vetten 25,8 gr
Vezels 14,1 gr
Eiwitten 22,1 gr
Verzadigd vet 4,3 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 5,6 gr
Meerv. onv. vet 13,8 gr
Cholesterol 8,7 mg
Suikers 6,7 gr
Zout 0,25 gr
Calcium 215,5 mg
Magnesium 181,1 mg
Fosfor 605,7 mg
Kalium 1066,6 mg
Ijzer 5,4 mg
Jodium 13,9 µg
Koper 1 mg
Zink 4 mg
Seleen 12,7 µg
Vitamine A 110,3 µg
Vitamine B1 0,64 mg
Vitamine B2 0,54 mg
Vitamine B3 8,6 mg
Vitamine B6 0,561 mg
Foliumzuur 81,9 µg
Vitamine B12 0,3 µg
Vitamine C 12,2 mg
Vitamine D 0,4 µg
Vitamine E 2,9 mg
Vitamine K1 52 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu