Fout

Ingrediënten
2 personen
- 600 gram aardappelen
- 400 gram snijbonen
- 2 moten kabeljauw of klein staartstuk
- peper, nootmuskaat
- 6 takjes peterselie
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 100 ml bouillon met minder zout
- 1 eetlepel dille (vers of uit de diepvries)
- 150 ml halfvolle melk
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 457 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van ei
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
- Was de snijbonen en snijd ze in snippers. Kook de snijbonen in een bodempje water in ongeveer 6 minuten gaar.
- Dep de vis droog en bestrooi de vis met peper.
- Maak de peterselie schoon en knip het klein.
- Verwarm de margarine en bak hierin de vis voorzichtig aan een kant bruin.
- Schenk de bouillon erbij met de peterselie en stoof de vis in 6-8 minuten gaar. Strooi er dille over.
- Breng de melk aan de kook.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
- Maak er met hete melk een puree van en breng op smaak met nootmuskaat.
- Serveer de kabeljauw met de snijbonen en de aardappelpuree.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 491 kcal |
Koolhydraten | 57,2 gr |
Vetten | 11,2 gr |
Vezels | 12,3 gr |
Eiwitten | 34,3 gr |
Verzadigd vet | 2,1 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 3,5 gr |
Meerv. onv. vet | 4,9 gr |
Cholesterol | 39,7 mg |
Suikers | 4,1 gr |
Zout | 0,5 gr |
Calcium | 220,5 mg |
Magnesium | 120,1 mg |
Fosfor | 588,4 mg |
Kalium | 1763,1 mg |
Ijzer | 3,3 mg |
Jodium | 264,7 µg |
Koper | 0,34 mg |
Zink | 2,03 mg |
Seleen | 25,5 µg |
Vitamine A | 144,2 µg |
Vitamine B1 | 0,39 mg |
Vitamine B2 | 0,32 mg |
Vitamine B3 | 6 mg |
Vitamine B6 | 0,69 mg |
Foliumzuur | 110,9 µg |
Vitamine B12 | 2,34 µg |
Vitamine C | 38,2 mg |
Vitamine D | 1,9 µg |
Vitamine E | 3,4 mg |
Vitamine K1 | 65,7 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.