Terug

Gestoofde kabeljauw met snijbonen

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram snijbonen
  • 2 moten kabeljauw of klein staartstuk
  • peper, nootmuskaat
  • 6 takjes peterselie
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 ml bouillon met minder zout
  • 1 eetlepel dille (vers of uit de diepvries)
  • 150 ml halfvolle melk

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 457 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  2. Was de snijbonen en snijd ze in snippers. Kook de snijbonen in een bodempje water in ongeveer 6 minuten gaar.
  3. Dep de vis droog en bestrooi de vis met peper. 
  4. Maak de peterselie schoon en knip het klein.
  5. Verwarm de margarine en bak hierin de vis voorzichtig aan een kant bruin.
  6. Schenk de bouillon erbij met de peterselie en stoof de vis in 6-8 minuten gaar. Strooi er dille over.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  9. Maak er met hete melk een puree van en breng op smaak met nootmuskaat.
  10. Serveer de kabeljauw met de snijbonen en de aardappelpuree.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 491 kcal
Koolhydraten 57,2 gr
Vetten 11,2 gr
Vezels 12,3 gr
Eiwitten 34,3 gr
Verzadigd vet 2,1 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 3,5 gr
Meerv. onv. vet 4,9 gr
Cholesterol 39,7 mg
Suikers 4,1 gr
Zout 0,5 gr
Calcium 220,5 mg
Magnesium 120,1 mg
Fosfor 588,4 mg
Kalium 1763,1 mg
Ijzer 3,3 mg
Jodium 264,7 µg
Koper 0,34 mg
Zink 2,03 mg
Seleen 25,5 µg
Vitamine A 144,2 µg
Vitamine B1 0,39 mg
Vitamine B2 0,32 mg
Vitamine B3 6 mg
Vitamine B6 0,69 mg
Foliumzuur 110,9 µg
Vitamine B12 2,34 µg
Vitamine C 38,2 mg
Vitamine D 1,9 µg
Vitamine E 3,4 mg
Vitamine K1 65,7 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu