Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 2 takjes peterselie
- 150 gram lamsgehakt
- peper
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine ui
- 3 vleestomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- mespunt tijm
- 2 courgettes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 133 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Maak het gehakt aan met peper, een half uitgeperst teentje knoflook en de peterselie.
- Vorm er kleine balletjes van en zet ze afgedekt 15 minuten in de koelkast.
- Pel de ui snijd hem klein.
- Was de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees klein.
- Bak de gehaktballetjes in de olie bruin.
- Voeg de ui toe en pers de rest van de knoflook er boven uit. Bak dit kort mee.
- Voeg de stukjes tomaat, de tijm, peper en 100 ml water toe en stoof het geheel in 10 minuten gaar.
- Maak de courgettes schoon en snijd ze in plakken. Stoof de courgettes in de margarine in 5 minuten gaar.
- Serveer de courgette en de aardappelen bij de gehaktballetjes.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 513 kcal |
Koolhydraten | 49,5 gr |
Vetten | 22,8 gr |
Vezels | 8,7 gr |
Eiwitten | 23,1 gr |
Verzadigd vet | 6,9 gr |
Trans vet | 0,6 gr |
Enkelv. onv. vet | 9,1 gr |
Meerv. onv. vet | 3,7 gr |
Cholesterol | 57,9 mg |
Suikers | 9,3 gr |
Zout | 0,18 gr |
Calcium | 125,6 mg |
Magnesium | 121,6 mg |
Fosfor | 376 mg |
Kalium | 1922 mg |
Ijzer | 6,1 mg |
Jodium | 18 µg |
Koper | 0,38 mg |
Zink | 4,78 mg |
Seleen | 3,4 µg |
Vitamine A | 140,5 µg |
Vitamine B1 | 0,3 mg |
Vitamine B2 | 0,29 mg |
Vitamine B3 | 8,1 mg |
Vitamine B6 | 0,847 mg |
Foliumzuur | 136,1 µg |
Vitamine B12 | 1,58 µg |
Vitamine C | 51,5 mg |
Vitamine D | 0,7 µg |
Vitamine E | 3,5 mg |
Vitamine K1 | 47,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.