Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 ui
- 5.5 tomaten
- 2 kippenbouten zonder vel
- peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 gram zilvervliesrijst
- 0.5 bosje peterselie
- azijn
- 1 teentje knoflook
- 25 gram blanke ongezouten amandelen
- 1 volkoren beschuit
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 32 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Was de tomaten. Snijd 1 tomaat in stukjes.
- Bestrooi de kip met peper en bak de kip in de hete margarine bruin. Bak de ui met de kip mee.
- Voeg de stukjes tomaat en 200 ml water toe en stoof de kip 40 minuten.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de peterselie en knip de helft klein.
- Snijd de rest van de tomaten in parten en maak er met azijn, peper en de klein geknipte peterselie een salade van.
- Pel de knoflook.
- Maal de amandelen in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
- Maal dit met wat stoofvocht, de beschuit, de knoflook en de rest van de peterselie tot een saus. Roer de saus door het stoofvocht van de kip en laat dit nog 5 minuten mee pruttelen.
- Serveer met de rijst en de tomatensalade.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 609 kcal |
Koolhydraten | 68,7 gr |
Vetten | 20,7 gr |
Vezels | 7,7 gr |
Eiwitten | 32,3 gr |
Verzadigd vet | 3,5 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 8,6 gr |
Meerv. onv. vet | 6,6 gr |
Cholesterol | 70,6 mg |
Suikers | 9 gr |
Zout | 0,3 gr |
Calcium | 89,6 mg |
Magnesium | 206,8 mg |
Fosfor | 543,1 mg |
Kalium | 1242 mg |
Ijzer | 3,7 mg |
Jodium | 15,2 µg |
Koper | 0,38 mg |
Zink | 2,87 mg |
Seleen | 26,2 µg |
Vitamine A | 160 µg |
Vitamine B1 | 0,46 mg |
Vitamine B2 | 0,27 mg |
Vitamine B3 | 14,7 mg |
Vitamine B6 | 0,84 mg |
Foliumzuur | 100,1 µg |
Vitamine B12 | 0,2 µg |
Vitamine C | 43,5 mg |
Vitamine D | 0,7 µg |
Vitamine E | 6,5 mg |
Vitamine K1 | 39,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.