Fout

Ingrediënten
2 personen
- 500 gram aardappelen
- 400 gram snijbonen
- 1 theelepel karwijzaad
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1 volkoren beschuit
- peper, nootmuskaat
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 stukken visfilet (bijv. pangasius)
- 100 ml halfvolle melk
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 42 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in snippers. Kook de snijbonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
- Warm de grill voor op 175 °C.
- Rooster het karwijzaad in een droge koekenpan goudgeel en neem de pan van het vuur.
- Roer er de mosterd, de yoghurt, de fijngemaakte beschuit en wat peper door.
- Bestrijk de vis met olie, bestrooi de vis met peper en leg de vis in een ovenvaste schaal.
- Laat de vis onder de hete grill in ca. 10 minuten bruin en gaar worden.
- Bestrijk de vis met het kruidenmengsel en laat dit onder de grill in enkele minuten goudgeel kleuren.
- Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Serveer de vis met de snijbonen en aardappelpuree.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 460 kcal |
Koolhydraten | 51,3 gr |
Vetten | 9 gr |
Vezels | 13,2 gr |
Eiwitten | 36,8 gr |
Verzadigd vet | 2 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 4,3 gr |
Meerv. onv. vet | 1,9 gr |
Cholesterol | 70,3 mg |
Suikers | 4,3 gr |
Zout | 0,49 gr |
Calcium | 219,7 mg |
Magnesium | 143,9 mg |
Fosfor | 493,1 mg |
Kalium | 1716,4 mg |
Ijzer | 4,1 mg |
Jodium | 174,1 µg |
Koper | 0,39 mg |
Zink | 2,32 mg |
Seleen | 49,1 µg |
Vitamine A | 59,9 µg |
Vitamine B1 | 0,63 mg |
Vitamine B2 | 0,53 mg |
Vitamine B3 | 7,3 mg |
Vitamine B6 | 0,922 mg |
Foliumzuur | 96,9 µg |
Vitamine B12 | 5,1 µg |
Vitamine C | 31,3 mg |
Vitamine D | 1,4 µg |
Vitamine E | 1,9 mg |
Vitamine K1 | 58,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.