Terug

Vis met kruidenkorstje, snijbonen en aardappelpuree

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram snijbonen
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 volkoren beschuit
  • peper, nootmuskaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 stukken visfilet (bijv. pangasius)
  • 100 ml halfvolle melk

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 42 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in snippers. Kook de snijbonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  3. Warm de grill voor op 175 °C.
  4. Rooster het karwijzaad in een droge koekenpan goudgeel en neem de pan van het vuur.
  5. Roer er de mosterd, de yoghurt, de fijngemaakte beschuit en wat peper door.
  6. Bestrijk de vis met olie, bestrooi de vis met peper en leg de vis in een ovenvaste schaal.
  7. Laat de vis onder de hete grill in ca. 10 minuten bruin en gaar worden.
  8. Bestrijk de vis met het kruidenmengsel en laat dit onder de grill in enkele minuten goudgeel kleuren.
  9. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  10. Serveer de vis met de snijbonen en aardappelpuree.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 460 kcal
Koolhydraten 51,3 gr
Vetten 9 gr
Vezels 13,2 gr
Eiwitten 36,8 gr
Verzadigd vet 2 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 4,3 gr
Meerv. onv. vet 1,9 gr
Cholesterol 70,3 mg
Suikers 4,3 gr
Zout 0,49 gr
Calcium 219,7 mg
Magnesium 143,9 mg
Fosfor 493,1 mg
Kalium 1716,4 mg
Ijzer 4,1 mg
Jodium 174,1 µg
Koper 0,39 mg
Zink 2,32 mg
Seleen 49,1 µg
Vitamine A 59,9 µg
Vitamine B1 0,63 mg
Vitamine B2 0,53 mg
Vitamine B3 7,3 mg
Vitamine B6 0,922 mg
Foliumzuur 96,9 µg
Vitamine B12 5,1 µg
Vitamine C 31,3 mg
Vitamine D 1,4 µg
Vitamine E 1,9 mg
Vitamine K1 58,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu