Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 1 ui
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 400 gram dunne preien
- peper
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel suiker
- 3 theelepels balsamicoazijn
- 2 rundertartaartjes
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 194 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Smoor de uienringen 10 minuten zacht in een beetje margarine.
- Maak de prei schoon en snijd de groente in stukken.
- Verwarm de olie in een grote pan en smoor hierin de prei enkele minuten.
- Voeg peper toe en strooi de suiker er over.
- Voeg de balsamicoazijn toe.
- Smoor de groente met een deksel op de pan verder gaar.
- Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de rest van de margarine bruin.
- Schep de uienringen op de tartaar en geef er de prei en de aardappelen bij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 482 kcal |
Koolhydraten | 43,2 gr |
Vetten | 20,4 gr |
Vezels | 8,2 gr |
Eiwitten | 27,2 gr |
Verzadigd vet | 4,7 gr |
Trans vet | 0,2 gr |
Enkelv. onv. vet | 7,7 gr |
Meerv. onv. vet | 6,6 gr |
Cholesterol | 43,2 mg |
Suikers | 5,5 gr |
Zout | 0,27 gr |
Calcium | 105,2 mg |
Magnesium | 81,9 mg |
Fosfor | 337,4 mg |
Kalium | 1501,3 mg |
Ijzer | 4,4 mg |
Jodium | 12 µg |
Koper | 0,39 mg |
Zink | 5,88 mg |
Seleen | 8,1 µg |
Vitamine A | 128,8 µg |
Vitamine B1 | 0,22 mg |
Vitamine B2 | 0,22 mg |
Vitamine B3 | 6,8 mg |
Vitamine B6 | 0,883 mg |
Foliumzuur | 112,4 µg |
Vitamine B12 | 1,97 µg |
Vitamine C | 42 mg |
Vitamine D | 1,4 µg |
Vitamine E | 6 mg |
Vitamine K1 | 18,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.