Terug

Prei met balsamico

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 6 aardappelen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram dunne preien
  • peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel suiker
  • 3 theelepels balsamicoazijn
  • 2 rundertartaartjes

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 194 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Smoor de uienringen 10 minuten zacht in een beetje margarine.
  3. Maak de prei schoon en snijd de groente in stukken.
  4. Verwarm de olie in een grote pan en smoor hierin de prei enkele minuten.
  5. Voeg peper toe en strooi de suiker er over.
  6. Voeg de balsamicoazijn toe.
  7. Smoor de groente met een deksel op de pan verder gaar.
  8. Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de rest van de margarine bruin.
  9. Schep de uienringen op de tartaar en geef er de prei en de aardappelen bij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 482 kcal
Koolhydraten 43,2 gr
Vetten 20,4 gr
Vezels 8,2 gr
Eiwitten 27,2 gr
Verzadigd vet 4,7 gr
Trans vet 0,2 gr
Enkelv. onv. vet 7,7 gr
Meerv. onv. vet 6,6 gr
Cholesterol 43,2 mg
Suikers 5,5 gr
Zout 0,27 gr
Calcium 105,2 mg
Magnesium 81,9 mg
Fosfor 337,4 mg
Kalium 1501,3 mg
Ijzer 4,4 mg
Jodium 12 µg
Koper 0,39 mg
Zink 5,88 mg
Seleen 8,1 µg
Vitamine A 128,8 µg
Vitamine B1 0,22 mg
Vitamine B2 0,22 mg
Vitamine B3 6,8 mg
Vitamine B6 0,883 mg
Foliumzuur 112,4 µg
Vitamine B12 1,97 µg
Vitamine C 42 mg
Vitamine D 1,4 µg
Vitamine E 6 mg
Vitamine K1 18,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu