Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 ui
- 3 stengels bleekselderij
- 1 groene paprika
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 100 gram rundergehakt
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
- 40 gram zilvervliesrijst
- 1 klein volkoren stokbrood
- peper
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 133 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenbudget
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Trek de draden van de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Verwarm de margarine in een soeppan en fruit hierin de ui en de bleekselderij zacht.
- Voeg het gehakt toe en bak dit mee gaar en rul.
- Doe de paprika, de tomatenblokjes, 300 ml water en de keukenkruiden erbij en breng dit aan de kook.
- Strooi de rijst erin en kook de rijst in ca. 10 minuten gaar.
- Maak de soep op smaak met peper. Serveer er stokbrood bij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 514 kcal |
Koolhydraten | 66,5 gr |
Vetten | 13,4 gr |
Vezels | 11,3 gr |
Eiwitten | 26,3 gr |
Verzadigd vet | 3,6 gr |
Trans vet | 0,2 gr |
Enkelv. onv. vet | 5 gr |
Meerv. onv. vet | 3,6 gr |
Cholesterol | 23,1 mg |
Suikers | 12,3 gr |
Zout | 1,38 gr |
Calcium | 126,4 mg |
Magnesium | 137,5 mg |
Fosfor | 433,1 mg |
Kalium | 1224,2 mg |
Ijzer | 5,5 mg |
Jodium | 66,8 µg |
Koper | 0,43 mg |
Zink | 4,56 mg |
Seleen | 12,7 µg |
Vitamine A | 241,9 µg |
Vitamine B1 | 0,33 mg |
Vitamine B2 | 0,27 mg |
Vitamine B3 | 6,6 mg |
Vitamine B6 | 0,624 mg |
Foliumzuur | 120,1 µg |
Vitamine B12 | 0,98 µg |
Vitamine C | 67,7 mg |
Vitamine D | 0,6 µg |
Vitamine E | 5,5 mg |
Vitamine K1 | 34,7 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.