Terug

Tomaten-groentesoep met rijst

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 gram rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • 40 gram zilvervliesrijst
  • 1 klein volkoren stokbrood
  • peper

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 133 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    budget

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Trek de draden van de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes.
  3. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  4. Verwarm de margarine in een soeppan en fruit hierin de ui en de bleekselderij zacht.
  5. Voeg het gehakt toe en bak dit mee gaar en rul.
  6. Doe de paprika, de tomatenblokjes, 300 ml water en de keukenkruiden erbij en breng dit aan de kook.
  7. Strooi de rijst erin en kook de rijst in ca. 10 minuten gaar.
  8. Maak de soep op smaak met peper. Serveer er stokbrood bij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 514 kcal
Koolhydraten 66,5 gr
Vetten 13,4 gr
Vezels 11,3 gr
Eiwitten 26,3 gr
Verzadigd vet 3,6 gr
Trans vet 0,2 gr
Enkelv. onv. vet 5 gr
Meerv. onv. vet 3,6 gr
Cholesterol 23,1 mg
Suikers 12,3 gr
Zout 1,38 gr
Calcium 126,4 mg
Magnesium 137,5 mg
Fosfor 433,1 mg
Kalium 1224,2 mg
Ijzer 5,5 mg
Jodium 66,8 µg
Koper 0,43 mg
Zink 4,56 mg
Seleen 12,7 µg
Vitamine A 241,9 µg
Vitamine B1 0,33 mg
Vitamine B2 0,27 mg
Vitamine B3 6,6 mg
Vitamine B6 0,624 mg
Foliumzuur 120,1 µg
Vitamine B12 0,98 µg
Vitamine C 67,7 mg
Vitamine D 0,6 µg
Vitamine E 5,5 mg
Vitamine K1 34,7 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu