Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 kleine pot of blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 1 kleine pot of blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 0.5 (rode) ui
- 3 takjes peterselie
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
- peper
- 0.5 komkommer
- 3 tomaten
- 5 olijven zonder pit
- 1 blikje tonijn op water (naturel)
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 99 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eibudgetvrij van melk
Bereiding
- Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
- Snijd de ui heel fijn.
- Was de peterselie en knip het kruid klein.
- Maak een dressing van het citroensap, 1 eetlepel water, de olijfolie, de keukenkruiden en peper.
- Schep de dressing, de ui en de peterselie door de bonen. Laat dit op een koele plaats intrekken.
- Was de komkommer en snijd hem in kleine blokjes.
- Was de tomaten en snijd ze in parten.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
- Meng alles door de bonen en voeg eventueel nog wat citroensap en peper toe.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 497 kcal |
Koolhydraten | 43,2 gr |
Vetten | 14,6 gr |
Vezels | 22,8 gr |
Eiwitten | 36,4 gr |
Verzadigd vet | 2,3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 8,5 gr |
Meerv. onv. vet | 2,7 gr |
Cholesterol | 29,4 mg |
Suikers | 7,9 gr |
Zout | 1,64 gr |
Calcium | 216,7 mg |
Magnesium | 133,1 mg |
Fosfor | 489,4 mg |
Kalium | 1438,7 mg |
Ijzer | 8,3 mg |
Jodium | 14,7 µg |
Koper | 0,86 mg |
Zink | 3,73 mg |
Seleen | 52 µg |
Vitamine A | 78,6 µg |
Vitamine B1 | 0,3 mg |
Vitamine B2 | 0,21 mg |
Vitamine B3 | 8,2 mg |
Vitamine B6 | 0,412 mg |
Foliumzuur | 102 µg |
Vitamine B12 | 2,13 µg |
Vitamine C | 33,9 mg |
Vitamine D | 0,7 µg |
Vitamine E | 2,2 mg |
Vitamine K1 | 54,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.