Fout

Ingrediënten
2 personen
- 250 gram aardappelen of een rest gare aardappelen
- 1 kleine koolrabi
- 2 teentjes knoflook
- 1 kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 0.25 kippenbouillontablet met minder zout
- 1 eetlepel pijnboompitten
- half bosje basilicum
- 75 gram kerstomaatjes
- 0.5 klein volkoren stokbrood
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 49 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes.
- Pel de knoflook en snijd 1 teentje klein.
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een soeppan en bak hierin de reepjes kip bruin. Bak de aardappel, koolrabi en knoflook zacht mee.
- Voeg de soepgroente en 400 ml water met het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de soep in 10 minuten gaar.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Was de basilicum.
- Maal de pijnboompitten met de basilicum, het andere teentje knoflook, 1 eetlepel water en de rest van de olie met de staafmixer tot een grove basilicumpasta.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Laat de tomaatjes de laatste minuten in de soep meekoken.
- Roer aan tafel wat basilicumpasta door de soep en geef er stokbrood bij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 523 kcal |
Koolhydraten | 48,9 gr |
Vetten | 18,9 gr |
Vezels | 8,2 gr |
Eiwitten | 35,3 gr |
Verzadigd vet | 3,4 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 9,8 gr |
Meerv. onv. vet | 4,1 gr |
Cholesterol | 67,3 mg |
Suikers | 3,7 gr |
Zout | 0,76 gr |
Calcium | 137,3 mg |
Magnesium | 139,1 mg |
Fosfor | 506 mg |
Kalium | 1505,3 mg |
Ijzer | 4,2 mg |
Jodium | 39,4 µg |
Koper | 0,34 mg |
Zink | 2,34 mg |
Seleen | 17,2 µg |
Vitamine A | 70,6 µg |
Vitamine B1 | 0,31 mg |
Vitamine B2 | 0,21 mg |
Vitamine B3 | 11 mg |
Vitamine B6 | 0,903 mg |
Foliumzuur | 90,7 µg |
Vitamine B12 | 0,22 µg |
Vitamine C | 61,2 mg |
Vitamine D | 0,2 µg |
Vitamine E | 3,6 mg |
Vitamine K1 | 59,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.