Terug

Maaltijdgroentesoep met kip

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 250 gram aardappelen of een rest gare aardappelen
  • 1 kleine koolrabi
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0.25 kippenbouillontablet met minder zout
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • half bosje basilicum
  • 75 gram kerstomaatjes
  • 0.5 klein volkoren stokbrood

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 49 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes.
  3. Pel de knoflook en snijd 1 teentje klein.
  4. Snijd de kipfilet in reepjes.
  5. Verwarm 1 eetlepel olie in een soeppan en bak hierin de reepjes kip bruin. Bak de aardappel, koolrabi en knoflook zacht mee.
  6. Voeg de soepgroente en 400 ml water met het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de soep in 10 minuten gaar.
  7. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  8. Was de basilicum.
  9. Maal de pijnboompitten met de basilicum, het andere teentje knoflook, 1 eetlepel water en de rest van de olie met de staafmixer tot een grove basilicumpasta.
  10. Was de tomaatjes en halveer ze.
  11. Laat de tomaatjes de laatste minuten in de soep meekoken.
  12. Roer aan tafel wat basilicumpasta door de soep en geef er stokbrood bij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 523 kcal
Koolhydraten 48,9 gr
Vetten 18,9 gr
Vezels 8,2 gr
Eiwitten 35,3 gr
Verzadigd vet 3,4 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 9,8 gr
Meerv. onv. vet 4,1 gr
Cholesterol 67,3 mg
Suikers 3,7 gr
Zout 0,76 gr
Calcium 137,3 mg
Magnesium 139,1 mg
Fosfor 506 mg
Kalium 1505,3 mg
Ijzer 4,2 mg
Jodium 39,4 µg
Koper 0,34 mg
Zink 2,34 mg
Seleen 17,2 µg
Vitamine A 70,6 µg
Vitamine B1 0,31 mg
Vitamine B2 0,21 mg
Vitamine B3 11 mg
Vitamine B6 0,903 mg
Foliumzuur 90,7 µg
Vitamine B12 0,22 µg
Vitamine C 61,2 mg
Vitamine D 0,2 µg
Vitamine E 3,6 mg
Vitamine K1 59,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu