Fout
Ingrediënten
2 personen
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 papaja
- 1 kiwi
- 150 gram verse ananas
- 1 limoen
- 1 eetlepel olie
- 100 gram gerookte heilbot- of zalmfilet
- 100 gram krabsticks (surimi)
- 1 komkommer
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 60 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Halveer de papaja en verwijder met een lepel de zaadjes. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd het in blokjes.
- Schil de kiwi en snijd hem in blokjes en vang het sap op.
- Snijd de ananas in kleinere stukjes.
- Was de limoen en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
- Maak een sausje van het limoensap, het opgevangen sap, de olie en peper.
- Snijd de visfilet en de krabsticks wat kleiner.
- Schep het fruit, het sausje en de vis door de gare rijst.
- Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken.
- Bedek een schaal met de plakken komkommer en schep de salade erop. Eet op kamertemperatuur.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 580 kcal |
| Koolhydraten | 83 gr |
| Vetten | 15,4 gr |
| Vezels | 6,7 gr |
| Eiwitten | 22,9 gr |
| Verzadigd vet | 3,1 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | 6,1 gr |
| Meerv. onv. vet | 4,5 gr |
| Cholesterol | 31,5 mg |
| Suikers | 21,7 gr |
| Zout | 2,62 gr |
| Calcium | 90 mg |
| Magnesium | 187,6 mg |
| Fosfor | 490,1 mg |
| Kalium | 1106,5 mg |
| Ijzer | 3,7 mg |
| Jodium | 20,1 µg |
| Koper | 0,42 mg |
| Zink | 2,29 mg |
| Seleen | 21,4 µg |
| Vitamine A | 53,6 µg |
| Vitamine B1 | 0,5 mg |
| Vitamine B2 | 0,19 mg |
| Vitamine B3 | 10,9 mg |
| Vitamine B6 | 0,661 mg |
| Foliumzuur | 82,5 µg |
| Vitamine B12 | 2,87 µg |
| Vitamine C | 106,4 mg |
| Vitamine D | 2,2 µg |
| Vitamine E | 5 mg |
| Vitamine K1 | 46,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.