Terug

Tropische salade met vis

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 papaja
  • 1 kiwi
  • 150 gram verse ananas
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram gerookte heilbot- of zalmfilet
  • 100 gram krabsticks (surimi)
  • 1 komkommer

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 60 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    vrij van melk

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Halveer de papaja en verwijder met een lepel de zaadjes. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd het in blokjes.
  3. Schil de kiwi en snijd hem in blokjes en vang het sap op.
  4. Snijd de ananas in kleinere stukjes.
  5. Was de limoen en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
  6. Maak een sausje van het limoensap, het opgevangen sap, de olie en peper.
  7. Snijd de visfilet en de krabsticks wat kleiner.
  8. Schep het fruit, het sausje en de vis door de gare rijst.
  9. Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken.
  10. Bedek een schaal met de plakken komkommer en schep de salade erop. Eet op kamertemperatuur.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 580 kcal
Koolhydraten 83 gr
Vetten 15,4 gr
Vezels 6,7 gr
Eiwitten 22,9 gr
Verzadigd vet 3,1 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 6,1 gr
Meerv. onv. vet 4,5 gr
Cholesterol 31,5 mg
Suikers 21,7 gr
Zout 2,62 gr
Calcium 90 mg
Magnesium 187,6 mg
Fosfor 490,1 mg
Kalium 1106,5 mg
Ijzer 3,7 mg
Jodium 20,1 µg
Koper 0,42 mg
Zink 2,29 mg
Seleen 21,4 µg
Vitamine A 53,6 µg
Vitamine B1 0,5 mg
Vitamine B2 0,19 mg
Vitamine B3 10,9 mg
Vitamine B6 0,661 mg
Foliumzuur 82,5 µg
Vitamine B12 2,87 µg
Vitamine C 106,4 mg
Vitamine D 2,2 µg
Vitamine E 5 mg
Vitamine K1 46,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu