Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 2 kleine hamlapjes
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 sjalot of kleine ui
- 1 eetlepel olie
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout (½ blik)
- 0.5 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 0.5 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 0.5 theelepel gemberpoeder
- 1 kleine bloemkool
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 238 x
- Labels
-
balansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenbudgetvrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
- Bestrooi het vlees met peper.
- Bak de hamlapjes in de margarine bruin. Voeg 100 ml water toe en stoof de hamlapjes in 20 minuten gaar.
- Pel de sjalot en snijd hem klein. Fruit de sjalot glazig in de olie.
- Voeg de tomatenblokjes toe met de koriander en het gemberpoeder en laat de saus 10 minuten zacht koken.
- Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes. Snijd de stronk in stukjes.
- Kook de bloemkool in de saus in ca. 8 minuten gaar.
- Serveer de hamlapjes en de aardappelen erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 498 kcal |
Koolhydraten | 48,1 gr |
Vetten | 18,1 gr |
Vezels | 9,6 gr |
Eiwitten | 31,5 gr |
Verzadigd vet | 3,4 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 6,5 gr |
Meerv. onv. vet | 7 gr |
Cholesterol | 51,2 mg |
Suikers | 6,8 gr |
Zout | 0,28 gr |
Calcium | 98,4 mg |
Magnesium | 99,1 mg |
Fosfor | 454,3 mg |
Kalium | 1921,4 mg |
Ijzer | 3,6 mg |
Jodium | 14,9 µg |
Koper | 0,41 mg |
Zink | 3,84 mg |
Seleen | 13,1 µg |
Vitamine A | 117,6 µg |
Vitamine B1 | 1,06 mg |
Vitamine B2 | 0,35 mg |
Vitamine B3 | 10,3 mg |
Vitamine B6 | 1,17 mg |
Foliumzuur | 255,7 µg |
Vitamine B12 | 0,49 µg |
Vitamine C | 75,8 mg |
Vitamine D | 1,1 µg |
Vitamine E | 6,2 mg |
Vitamine K1 | 64,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.