Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 3 bosuitjes
- 150 gram varkensfilet
- peper, paprikapoeder
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 300 gram doperwtjes, vers of uit de diepvries
- 2 eetlepels zuivelspread light
- 6 blaadjes munt
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 56 x
- Labels
-
eiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
- Snijd het vlees in reepjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
- Verwarm 1 eetlepel margarine in een koekenpan en bak hierin de vleesreepjes bruin en gaar. Bak de helft van de bosui mee.
- Fruit de rest van de uienringetjes zacht in de andere eetlepel margarine.
- Voeg de doperwtjes met een lepel water toe en stoof ze in een paar minuten beetgaar.
- Laat de zuivelspread erin smelten.
- Was de munt en snijd het klein.
- Maak de doperwtjes op smaak met de munt en wat peper. Serveer het vlees en de aardappelen erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 545 kcal |
Koolhydraten | 65,4 gr |
Vetten | 14,2 gr |
Vezels | 12,3 gr |
Eiwitten | 33,1 gr |
Verzadigd vet | 3,7 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 4,9 gr |
Meerv. onv. vet | 4,7 gr |
Cholesterol | 33,5 mg |
Suikers | 5 gr |
Zout | 0,31 gr |
Calcium | 152,5 mg |
Magnesium | 116,3 mg |
Fosfor | 461,6 mg |
Kalium | 1522,3 mg |
Ijzer | 5,1 mg |
Jodium | 11,9 µg |
Koper | 0,39 mg |
Zink | 3,37 mg |
Seleen | 12,9 µg |
Vitamine A | 168,2 µg |
Vitamine B1 | 1,11 mg |
Vitamine B2 | 0,31 mg |
Vitamine B3 | 11,1 mg |
Vitamine B6 | 1,045 mg |
Foliumzuur | 104,3 µg |
Vitamine B12 | 0,29 µg |
Vitamine C | 46,4 mg |
Vitamine D | 1 µg |
Vitamine E | 3,6 mg |
Vitamine K1 | 179,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.