Terug

Romige doperwtjes

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 6 aardappelen
  • 3 bosuitjes
  • 150 gram varkensfilet
  • peper, paprikapoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 300 gram doperwtjes, vers of uit de diepvries
  • 2 eetlepels zuivelspread light
  • 6 blaadjes munt

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 56 x
  • Labels
  • eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  3. Snijd het vlees in reepjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
  4. Verwarm 1 eetlepel margarine in een koekenpan en bak hierin de vleesreepjes bruin en gaar. Bak de helft van de bosui mee.
  5. Fruit de rest van de uienringetjes zacht in de andere eetlepel margarine.
  6. Voeg de doperwtjes met een lepel water toe en stoof ze in een paar minuten beetgaar.
  7. Laat de zuivelspread erin smelten.
  8. Was de munt en snijd het klein.
  9. Maak de doperwtjes op smaak met de munt en wat peper. Serveer het vlees en de aardappelen erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 545 kcal
Koolhydraten 65,4 gr
Vetten 14,2 gr
Vezels 12,3 gr
Eiwitten 33,1 gr
Verzadigd vet 3,7 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 4,9 gr
Meerv. onv. vet 4,7 gr
Cholesterol 33,5 mg
Suikers 5 gr
Zout 0,31 gr
Calcium 152,5 mg
Magnesium 116,3 mg
Fosfor 461,6 mg
Kalium 1522,3 mg
Ijzer 5,1 mg
Jodium 11,9 µg
Koper 0,39 mg
Zink 3,37 mg
Seleen 12,9 µg
Vitamine A 168,2 µg
Vitamine B1 1,11 mg
Vitamine B2 0,31 mg
Vitamine B3 11,1 mg
Vitamine B6 1,045 mg
Foliumzuur 104,3 µg
Vitamine B12 0,29 µg
Vitamine C 46,4 mg
Vitamine D 1 µg
Vitamine E 3,6 mg
Vitamine K1 179,1 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu