Fout
Ingrediënten
2 personen
- 500 gram aardappelen
- 400 gram snijbonen
- 2 vleestomaten
- stukje prei
- 200 gram zalmfilet
- peper, nootmuskaat
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 100 ml halfvolle melk
- 10 sprieten bieslook
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 140 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in snippers. Kook de snijbonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Maak de prei schoon en snijd het stukje in ringen.
- Snijd de zalm in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Verwarm de margarine in een wok of hapjespan. Roerbak hierin de vis enkele minuten.
- Voeg de blokjes tomaat en de preiringen toe en laat het geheel in 5 minuten gaar worden.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Was de bieslook en knip het klein. Meng wat bieslook door de aardappelpuree en strooi de rest over de zalm. Geef de snijbonen erbij.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 549 kcal |
| Koolhydraten | 50,5 gr |
| Vetten | 21,4 gr |
| Vezels | 15,1 gr |
| Eiwitten | 31,1 gr |
| Verzadigd vet | 4 gr |
| Trans vet | 0,1 gr |
| Enkelv. onv. vet | 8,9 gr |
| Meerv. onv. vet | 7,1 gr |
| Cholesterol | 83,2 mg |
| Suikers | 6,6 gr |
| Zout | 0,24 gr |
| Calcium | 203,7 mg |
| Magnesium | 124,3 mg |
| Fosfor | 484,8 mg |
| Kalium | 2051,7 mg |
| Ijzer | 3,4 mg |
| Jodium | 44,8 µg |
| Koper | 0,38 mg |
| Zink | 2,24 mg |
| Seleen | 32,5 µg |
| Vitamine A | 214,1 µg |
| Vitamine B1 | 0,47 mg |
| Vitamine B2 | 0,37 mg |
| Vitamine B3 | 11,9 mg |
| Vitamine B6 | 1,178 mg |
| Foliumzuur | 127,6 µg |
| Vitamine B12 | 3,73 µg |
| Vitamine C | 51,7 mg |
| Vitamine D | 8,7 µg |
| Vitamine E | 5,8 mg |
| Vitamine K1 | 68,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.