Terug

Geroerbakte zalm

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram snijbonen
  • 2 vleestomaten
  • stukje prei
  • 200 gram zalmfilet
  • peper, nootmuskaat
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 ml halfvolle melk
  • 10 sprieten bieslook

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 140 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in snippers. Kook de snijbonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  3. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  4. Maak de prei schoon en snijd het stukje in ringen.
  5. Snijd de zalm in blokjes en bestrooi ze met peper.
  6. Verwarm de margarine in een wok of hapjespan. Roerbak hierin de vis enkele minuten.
  7. Voeg de blokjes tomaat en de preiringen toe en laat het geheel in 5 minuten gaar worden.
  8. Breng de melk aan de kook.
  9. Maak van de aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  10. Was de bieslook en knip het klein. Meng wat bieslook door de aardappelpuree en strooi de rest over de zalm. Geef de snijbonen erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 549 kcal
Koolhydraten 50,5 gr
Vetten 21,4 gr
Vezels 15,1 gr
Eiwitten 31,1 gr
Verzadigd vet 4 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 8,9 gr
Meerv. onv. vet 7,1 gr
Cholesterol 83,2 mg
Suikers 6,6 gr
Zout 0,24 gr
Calcium 203,7 mg
Magnesium 124,3 mg
Fosfor 484,8 mg
Kalium 2051,7 mg
Ijzer 3,4 mg
Jodium 44,8 µg
Koper 0,38 mg
Zink 2,24 mg
Seleen 32,5 µg
Vitamine A 214,1 µg
Vitamine B1 0,47 mg
Vitamine B2 0,37 mg
Vitamine B3 11,9 mg
Vitamine B6 1,178 mg
Foliumzuur 127,6 µg
Vitamine B12 3,73 µg
Vitamine C 51,7 mg
Vitamine D 8,7 µg
Vitamine E 5,8 mg
Vitamine K1 68,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu