Terug

Tofu met taugé en champignons

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 200 gram volkoren noedels of mie
  • 250 gram sperziebonen
  • 150 gram taugé
  • 250 gram (kastanje)champignons
  • 0.5 eetlepel sesamzaad
  • 1 bosui
  • 150 gram gerookte tofu
  • 2 eetlepels olie
  • peper, gemberpoeder
  • 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus met minder zout

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 70 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de sperziebonen schoon. Kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  3. Was de taugé in een vergiet onder stromend water. Laat de taugé uitlekken.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  5. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan. Laat het op een bord afkoelen.
  6. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen.
  7. Snijd de tofu in blokjes.
  8. Verwarm de olie en bak hierin de tofu snel bruin.
  9. Bak de champignons mee. Voeg de bosui en de taugé toe en bak kort mee.
  10. Maak het gerecht op smaak met peper, gemberpoeder en de ketjap.
  11. Strooi het sesamzaad erover. Serveer de noedels en de sperzieboontjes erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 616 kcal
Koolhydraten 75,9 gr
Vetten 19,3 gr
Vezels 12,3 gr
Eiwitten 28,7 gr
Verzadigd vet 3,5 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 5,9 gr
Meerv. onv. vet 8,2 gr
Cholesterol
Suikers 11,5 gr
Zout 0,66 gr
Calcium 294,1 mg
Magnesium 229,6 mg
Fosfor 639,9 mg
Kalium 1116,8 mg
Ijzer 7,6 mg
Jodium 6,2 µg
Koper 1 mg
Zink 4,81 mg
Seleen 10,1 µg
Vitamine A 30,9 µg
Vitamine B1 0,7 mg
Vitamine B2 0,51 mg
Vitamine B3 10,8 mg
Vitamine B6 0,563 mg
Foliumzuur 119,9 µg
Vitamine B12
Vitamine C 5,5 mg
Vitamine D
Vitamine E 4 mg
Vitamine K1 68,4 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu