Fout

Ingrediënten
2 personen
- 200 gram volkoren noedels of mie
- 250 gram sperziebonen
- 150 gram taugé
- 250 gram (kastanje)champignons
- 0.5 eetlepel sesamzaad
- 1 bosui
- 150 gram gerookte tofu
- 2 eetlepels olie
- peper, gemberpoeder
- 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus met minder zout
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 70 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sperziebonen schoon. Kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Was de taugé in een vergiet onder stromend water. Laat de taugé uitlekken.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan. Laat het op een bord afkoelen.
- Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Verwarm de olie en bak hierin de tofu snel bruin.
- Bak de champignons mee. Voeg de bosui en de taugé toe en bak kort mee.
- Maak het gerecht op smaak met peper, gemberpoeder en de ketjap.
- Strooi het sesamzaad erover. Serveer de noedels en de sperzieboontjes erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 616 kcal |
Koolhydraten | 75,9 gr |
Vetten | 19,3 gr |
Vezels | 12,3 gr |
Eiwitten | 28,7 gr |
Verzadigd vet | 3,5 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 5,9 gr |
Meerv. onv. vet | 8,2 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 11,5 gr |
Zout | 0,66 gr |
Calcium | 294,1 mg |
Magnesium | 229,6 mg |
Fosfor | 639,9 mg |
Kalium | 1116,8 mg |
Ijzer | 7,6 mg |
Jodium | 6,2 µg |
Koper | 1 mg |
Zink | 4,81 mg |
Seleen | 10,1 µg |
Vitamine A | 30,9 µg |
Vitamine B1 | 0,7 mg |
Vitamine B2 | 0,51 mg |
Vitamine B3 | 10,8 mg |
Vitamine B6 | 0,563 mg |
Foliumzuur | 119,9 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 5,5 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 4 mg |
Vitamine K1 | 68,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.