Terug

Caesar salade

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 ei
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 (oude) volkoren of bruine boterham
  • 1 ansjovisfiletje
  • 1 eetlepel azijn
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • blaadjes basilicum
  • stuk komkommer
  • 1 kleine krop (Romaanse of bind) sla

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 60 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    vrij van melk

Bereiding

  1. Kook het ei hard. Laat het afkoelen.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  3. Halveer het teentje knoflook en bestrijk hiermee het brood. Snijd het brood in blokjes. Bak de broodblokjes in een droge koekenpan lichtbruin en krokant.
  4. Wrijf de ansjovisfilet fijn en maak er met de azijn, peper, 1 eetlepel water en de olijfolie een dressing van.
  5. Pel het ei en snijd het in 4 parten.
  6. Was de basilicum.
  7. Snijd het stuk komkommer in blokjes.
  8. Was de sla en scheur de sla in stukken.
  9. Meng de basilicum, de komkommer en de dressing door de sla.
  10. Leg de parten ei erop en strooi de broodblokjes en de pijnboompitten erover.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 187 kcal
Koolhydraten 10,3 gr
Vetten 11,9 gr
Vezels 2,3 gr
Eiwitten 8,4 gr
Verzadigd vet 2,1 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 6,2 gr
Meerv. onv. vet 2,5 gr
Cholesterol 94,7 mg
Suikers 1,6 gr
Zout 0,62 gr
Calcium 82,1 mg
Magnesium 48,6 mg
Fosfor 163,8 mg
Kalium 375,4 mg
Ijzer 3,1 mg
Jodium 22,3 µg
Koper 0,18 mg
Zink 1,41 mg
Seleen 6,1 µg
Vitamine A 90,9 µg
Vitamine B1 0,13 mg
Vitamine B2 0,16 mg
Vitamine B3 1,1 mg
Vitamine B6 0,127 mg
Foliumzuur 38,7 µg
Vitamine B12 0,4 µg
Vitamine C 2,2 mg
Vitamine D 0,7 µg
Vitamine E 3,4 mg
Vitamine K1 65,7 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu