Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 ei
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 1 (oude) volkoren of bruine boterham
- 1 ansjovisfiletje
- 1 eetlepel azijn
- peper
- 1 eetlepel olijfolie
- blaadjes basilicum
- stuk komkommer
- 1 kleine krop (Romaanse of bind) sla
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 60 x
- Labels
-
geen varkensvleesvrij van melk
Bereiding
- Kook het ei hard. Laat het afkoelen.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Halveer het teentje knoflook en bestrijk hiermee het brood. Snijd het brood in blokjes. Bak de broodblokjes in een droge koekenpan lichtbruin en krokant.
- Wrijf de ansjovisfilet fijn en maak er met de azijn, peper, 1 eetlepel water en de olijfolie een dressing van.
- Pel het ei en snijd het in 4 parten.
- Was de basilicum.
- Snijd het stuk komkommer in blokjes.
- Was de sla en scheur de sla in stukken.
- Meng de basilicum, de komkommer en de dressing door de sla.
- Leg de parten ei erop en strooi de broodblokjes en de pijnboompitten erover.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 187 kcal |
Koolhydraten | 10,3 gr |
Vetten | 11,9 gr |
Vezels | 2,3 gr |
Eiwitten | 8,4 gr |
Verzadigd vet | 2,1 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 6,2 gr |
Meerv. onv. vet | 2,5 gr |
Cholesterol | 94,7 mg |
Suikers | 1,6 gr |
Zout | 0,62 gr |
Calcium | 82,1 mg |
Magnesium | 48,6 mg |
Fosfor | 163,8 mg |
Kalium | 375,4 mg |
Ijzer | 3,1 mg |
Jodium | 22,3 µg |
Koper | 0,18 mg |
Zink | 1,41 mg |
Seleen | 6,1 µg |
Vitamine A | 90,9 µg |
Vitamine B1 | 0,13 mg |
Vitamine B2 | 0,16 mg |
Vitamine B3 | 1,1 mg |
Vitamine B6 | 0,127 mg |
Foliumzuur | 38,7 µg |
Vitamine B12 | 0,4 µg |
Vitamine C | 2,2 mg |
Vitamine D | 0,7 µg |
Vitamine E | 3,4 mg |
Vitamine K1 | 65,7 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.