Ingrediënten

2 personen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 0.25 (groente)bouillontablet met minder zout
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 ml halfvolle melk
  • 4 takjes peterselie
  • nootmuskaat

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 117 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.
  2. Kook de selderij 5 minuten in 300 ml water met het stukje bouillontablet.
  3. Meng de bloem met wat van de melk aan tot een glad papje en verdun dit met de rest van de melk.
  4. Giet dit al roerend bij de bouillon en kook de soep nog een minuut.
  5. Was de peterselie en knip de takjes klein.
  6. Maak de soep op smaak met de peterselie en wat nootmuskaat.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 40 kcal
Koolhydraten 6,3 gr
Vetten 0,7 gr
Vezels 0,6 gr
Eiwitten 1,8 gr
Verzadigd vet 0,4 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,1 gr
Meerv. onv. vet
Cholesterol 1,5 mg
Suikers 1,6 gr
Zout 0,18 gr
Calcium 57,5 mg
Magnesium 5,8 mg
Fosfor 44,8 mg
Kalium 186,1 mg
Ijzer 0,3 mg
Jodium 4,2 µg
Koper 0,01 mg
Zink 0,17 mg
Seleen 1,4 µg
Vitamine A 80,8 µg
Vitamine B1 0,04 mg
Vitamine B2 0,1 mg
Vitamine B3 0,3 mg
Vitamine B6 0,033 mg
Foliumzuur 7,4 µg
Vitamine B12 0,11 µg
Vitamine C 4,5 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,1 mg
Vitamine K1 16,9 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu