Fout

Ingrediënten
2 personen
- 2 stengels bleekselderij
- 0.25 (groente)bouillontablet met minder zout
- 1 eetlepel bloem
- 50 ml halfvolle melk
- 4 takjes peterselie
- nootmuskaat
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 117 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.
- Kook de selderij 5 minuten in 300 ml water met het stukje bouillontablet.
- Meng de bloem met wat van de melk aan tot een glad papje en verdun dit met de rest van de melk.
- Giet dit al roerend bij de bouillon en kook de soep nog een minuut.
- Was de peterselie en knip de takjes klein.
- Maak de soep op smaak met de peterselie en wat nootmuskaat.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 40 kcal |
Koolhydraten | 6,3 gr |
Vetten | 0,7 gr |
Vezels | 0,6 gr |
Eiwitten | 1,8 gr |
Verzadigd vet | 0,4 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,1 gr |
Meerv. onv. vet | |
Cholesterol | 1,5 mg |
Suikers | 1,6 gr |
Zout | 0,18 gr |
Calcium | 57,5 mg |
Magnesium | 5,8 mg |
Fosfor | 44,8 mg |
Kalium | 186,1 mg |
Ijzer | 0,3 mg |
Jodium | 4,2 µg |
Koper | 0,01 mg |
Zink | 0,17 mg |
Seleen | 1,4 µg |
Vitamine A | 80,8 µg |
Vitamine B1 | 0,04 mg |
Vitamine B2 | 0,1 mg |
Vitamine B3 | 0,3 mg |
Vitamine B6 | 0,033 mg |
Foliumzuur | 7,4 µg |
Vitamine B12 | 0,11 µg |
Vitamine C | 4,5 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,1 mg |
Vitamine K1 | 16,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.