Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 1 kleine ui
- 1 kleine wortel
- 4 takjes peterselie
- 4 takjes selderij
- 2 stukjes visfilet (bijv. pangasius, tilapia, zalm)
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 0.5 blik tomatenblokjes zonder zout
- 300 gram diepvries doperwtjes
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 116 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de groente en de kruiden schoon en snijd alles klein.
- Bestrooi de vis met wat peper.
- Verwarm de margarine en bak hierin de visfilets aan beide zijden bruin.
- Neem de vis uit de pan.
- Bak in de achtergebleven margarine het groentemengsel 5 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes en wat peper toe en breng dit aan de kook.
- Leg de visfilets in de saus en laat ze afgedekt in 10 minuten gaar worden.
- Laat de doperwtjes in een bodempje water in 2 minuten gaar worden.
- Geef de doperwtjes en de aardappelen bij de vis.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 554 kcal |
Koolhydraten | 69,2 gr |
Vetten | 11,4 gr |
Vezels | 13,2 gr |
Eiwitten | 37,4 gr |
Verzadigd vet | 1,6 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 4,7 gr |
Meerv. onv. vet | 4,1 gr |
Cholesterol | 69,8 mg |
Suikers | 8,5 gr |
Zout | 1 gr |
Calcium | 116,6 mg |
Magnesium | 124,2 mg |
Fosfor | 515,2 mg |
Kalium | 1727,8 mg |
Ijzer | 4,9 mg |
Jodium | 20,4 µg |
Koper | 0,41 mg |
Zink | 2,81 mg |
Seleen | 15,9 µg |
Vitamine A | 606,8 µg |
Vitamine B1 | 0,56 mg |
Vitamine B2 | 0,26 mg |
Vitamine B3 | 8,1 mg |
Vitamine B6 | 0,82 mg |
Foliumzuur | 140,5 µg |
Vitamine B12 | 0,5 µg |
Vitamine C | 58,5 mg |
Vitamine D | 0,9 µg |
Vitamine E | 4,9 mg |
Vitamine K1 | 67,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.