Terug

Vismoten op Calabrische wijze

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 6 aardappelen
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine wortel
  • 4 takjes peterselie
  • 4 takjes selderij
  • 2 stukjes visfilet (bijv. pangasius, tilapia, zalm)
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 0.5 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 300 gram diepvries doperwtjes

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 116 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de groente en de kruiden schoon en snijd alles klein.
  3. Bestrooi de vis met wat peper.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin de visfilets aan beide zijden bruin.
  5. Neem de vis uit de pan.
  6. Bak in de achtergebleven margarine het groentemengsel 5 minuten.
  7. Voeg de tomatenblokjes en wat peper toe en breng dit aan de kook.
  8. Leg de visfilets in de saus en laat ze afgedekt in 10 minuten gaar worden.
  9. Laat de doperwtjes in een bodempje water in 2 minuten gaar worden.
  10. Geef de doperwtjes en de aardappelen bij de vis.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 554 kcal
Koolhydraten 69,2 gr
Vetten 11,4 gr
Vezels 13,2 gr
Eiwitten 37,4 gr
Verzadigd vet 1,6 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 4,7 gr
Meerv. onv. vet 4,1 gr
Cholesterol 69,8 mg
Suikers 8,5 gr
Zout 1 gr
Calcium 116,6 mg
Magnesium 124,2 mg
Fosfor 515,2 mg
Kalium 1727,8 mg
Ijzer 4,9 mg
Jodium 20,4 µg
Koper 0,41 mg
Zink 2,81 mg
Seleen 15,9 µg
Vitamine A 606,8 µg
Vitamine B1 0,56 mg
Vitamine B2 0,26 mg
Vitamine B3 8,1 mg
Vitamine B6 0,82 mg
Foliumzuur 140,5 µg
Vitamine B12 0,5 µg
Vitamine C 58,5 mg
Vitamine D 0,9 µg
Vitamine E 4,9 mg
Vitamine K1 67,5 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu