Fout

Ingrediënten
4 personen
- knoflook poeder
- 1 Bloemkool in plakken snijden, 1 plak per persoon
- zout
- geraspte jonge kaas
- granaatappelpitjes
- roomboter ongezouten(of olijfolie)
Recept informatie
- Bron histamine vrij leven
- Totale tijd 25 min
- Voorbereidingstijd 5 min
- Kooktijd 20 min
- Categorie Voorgerecht
- Keuken Hollands
- Bekeken 77 x
- Labels
-
histamine arm
Bereiding
snij de bloemkool in gelijke plakken,snij de middenstronk pas af na de plakken snijden
ander valt het uit elkaar, bewaar de kontjes van de bloemkoolbol voor een ander recept.
doe roomboter in de pan en bak de bloemkool plak op een gemiddeld vuur
om en om gaar,voeg knoflook poeder en zout toe en laat de kaas als laatste zacht worden op een laag vuur bovenop de plak
voeg bij het serveren de granaatappelpitjes toe,1 eetlepel per persoon.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 112 kcal |
Koolhydraten | 11,9 gr |
Vetten | 3,9 gr |
Vezels | 5,1 gr |
Eiwitten | 4,7 gr |
Verzadigd vet | 2,1 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 0,7 gr |
Meerv. onv. vet | 0,5 gr |
Cholesterol | 8,4 mg |
Suikers | 8,9 gr |
Zout | 0,36 gr |
Calcium | 85,3 mg |
Magnesium | 26,1 mg |
Fosfor | 112,7 mg |
Kalium | 603,3 mg |
Ijzer | 0,7 mg |
Jodium | 10,3 µg |
Koper | 0,12 mg |
Zink | 0,98 mg |
Seleen | 0,5 µg |
Vitamine A | 30,4 µg |
Vitamine B1 | 0,11 mg |
Vitamine B2 | 0,12 mg |
Vitamine B3 | 1 mg |
Vitamine B6 | 0,352 mg |
Foliumzuur | 117,4 µg |
Vitamine B12 | 0,06 µg |
Vitamine C | 46,1 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,3 mg |
Vitamine K1 | 60,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.