Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 400 gram sperziebonen
- 200 gram kippendijvlees of kipfilet
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 150 gram zilvervliesrijst
- 0.5 bouillontablet met minder zout
- 1 bosuitje
- 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 140 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Maak de ui, de knoflook en de sperziebonen schoon.
- Snijd de ui en de knoflook klein en breek de sperziebonen eenmaal.
- Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Bak de kip in de hete margarine bruin.
- Fruit de ui en de knoflook mee.
- Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
- Schenk 400 ml water en het stuk bouillontablet bij de rijst en breng dit aan de kook. Kook de rijst 10 minuten.
- Voeg de sperziebonen toe en kook het geheel in nog ca. 10 minuten gaar. Pas eventueel de kooktijd van de rijst aan, zie de verpakking.
- Was het bosuitje en snijd het in ringen. Meng de laatste minuten de uienringetjes door de rijst.
- Maak het gerecht op smaak met peper en paprikapoeder.
- De rijst mag wat vochtig blijven, voeg eventueel nog wat water toe.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 559 kcal |
Koolhydraten | 64,9 gr |
Vetten | 17,6 gr |
Vezels | 9 gr |
Eiwitten | 30,9 gr |
Verzadigd vet | 3,4 gr |
Trans vet | 0,2 gr |
Enkelv. onv. vet | 5,8 gr |
Meerv. onv. vet | 6,2 gr |
Cholesterol | 70,2 mg |
Suikers | 5 gr |
Zout | 0,49 gr |
Calcium | 147,5 mg |
Magnesium | 197,4 mg |
Fosfor | 483,1 mg |
Kalium | 1144 mg |
Ijzer | 3,9 mg |
Jodium | 15,7 µg |
Koper | 0,37 mg |
Zink | 2,82 mg |
Seleen | 25,8 µg |
Vitamine A | 139,2 µg |
Vitamine B1 | 0,45 mg |
Vitamine B2 | 0,3 mg |
Vitamine B3 | 13,5 mg |
Vitamine B6 | 0,796 mg |
Foliumzuur | 148,9 µg |
Vitamine B12 | 0,2 µg |
Vitamine C | 5,6 mg |
Vitamine D | 1,1 µg |
Vitamine E | 4,4 mg |
Vitamine K1 | 69,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.