Fout
Ingrediënten
2 personen
- 2 ribkarbonades
- 1 eetlepel tandooripasta (potje)
- 6 aardappelen
- 1.5 venkelknollen
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 ui
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 184 x
- Labels
-
balansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Bestrijk de karbonades met tandooripasta. Laat ze afgedekt in de koelkast een paar uren marineren.
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de venkel schoon en snijd de groente in repen. Kook de venkel in weinig water in ca. 8 minuten gaar.
- Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de karbonades in 10-15 minuten bruin en gaar.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Neem het vlees uit de pan en leg het op een voorverwarmd bord.
- Bak de ui kort in de pan.
- Schenk 100 ml water in de pan en roer alle aanbaksel los van de panbodem en laat de saus even sudderen.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 424 kcal |
| Koolhydraten | 42,2 gr |
| Vetten | 14,2 gr |
| Vezels | 8,8 gr |
| Eiwitten | 27,5 gr |
| Verzadigd vet | 2,8 gr |
| Trans vet | 0,1 gr |
| Enkelv. onv. vet | 5,2 gr |
| Meerv. onv. vet | 5,1 gr |
| Cholesterol | 31,7 mg |
| Suikers | 6,5 gr |
| Zout | 0,63 gr |
| Calcium | 177,8 mg |
| Magnesium | 79 mg |
| Fosfor | 380,3 mg |
| Kalium | 1934,4 mg |
| Ijzer | 4,3 mg |
| Jodium | 17,3 µg |
| Koper | 0,25 mg |
| Zink | 3,22 mg |
| Seleen | 12 µg |
| Vitamine A | 106,5 µg |
| Vitamine B1 | 0,77 mg |
| Vitamine B2 | 0,16 mg |
| Vitamine B3 | 9,6 mg |
| Vitamine B6 | 0,954 mg |
| Foliumzuur | 94,3 µg |
| Vitamine B12 | 0,28 µg |
| Vitamine C | 25,7 mg |
| Vitamine D | 1 µg |
| Vitamine E | 4 mg |
| Vitamine K1 | 10,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.