Terug

Karbonade met tandoorisaus

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 2 ribkarbonades
  • 1 eetlepel tandooripasta (potje)
  • 6 aardappelen
  • 1.5 venkelknollen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 ui

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 184 x
  • Labels
  • balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Bestrijk de karbonades met tandooripasta. Laat ze afgedekt in de koelkast een paar uren marineren.
  2. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  3. Maak de venkel schoon en snijd de groente in repen. Kook de venkel in weinig water in ca. 8 minuten gaar.
  4. Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de karbonades in 10-15 minuten bruin en gaar.
  5. Pel de ui en snijd hem klein.
  6. Neem het vlees uit de pan en leg het op een voorverwarmd bord.
  7. Bak de ui kort in de pan.
  8. Schenk 100 ml water in de pan en roer alle aanbaksel los van de panbodem en laat de saus even sudderen.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 424 kcal
Koolhydraten 42,2 gr
Vetten 14,2 gr
Vezels 8,8 gr
Eiwitten 27,5 gr
Verzadigd vet 2,8 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 5,2 gr
Meerv. onv. vet 5,1 gr
Cholesterol 31,7 mg
Suikers 6,5 gr
Zout 0,63 gr
Calcium 177,8 mg
Magnesium 79 mg
Fosfor 380,3 mg
Kalium 1934,4 mg
Ijzer 4,3 mg
Jodium 17,3 µg
Koper 0,25 mg
Zink 3,22 mg
Seleen 12 µg
Vitamine A 106,5 µg
Vitamine B1 0,77 mg
Vitamine B2 0,16 mg
Vitamine B3 9,6 mg
Vitamine B6 0,954 mg
Foliumzuur 94,3 µg
Vitamine B12 0,28 µg
Vitamine C 25,7 mg
Vitamine D 1 µg
Vitamine E 4 mg
Vitamine K1 10,2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu