Fout
Ingrediënten
2 personen
- 150 gram pandan rijst
- 400 gram snijbonen
- 70 gram currypasta
- 1 mango
- 300 gram varkenshaas
Recept informatie
- Totale tijd 35 min
- Voorbereidingstijd 10 min
- Kooktijd 25 min
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 722 x
- Labels
-
eiwitrijkvrij van melk
Bereiding
- Zet de rijst op
- Snij de snijbonen in stukjes en de varkenshaas in reepjes
- Bak de varkenshaas
- Voeg de snijbonen toe en bak deze goed aan (wokstand) voor 4 minuten
- Voeg de currypasta toe en een scheut water (indien nodig)
- Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 20-25 minuten doorgaren
- Snijd de mango in stukjes en voeg die op het laatst nog even toe (enkel opwarmen)
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 562 kcal |
| Koolhydraten | 55,6 gr |
| Vetten | 12,1 gr |
| Vezels | 11,8 gr |
| Eiwitten | 51,2 gr |
| Verzadigd vet | 2,6 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | 4,7 gr |
| Meerv. onv. vet | 3,7 gr |
| Cholesterol | 80,2 mg |
| Suikers | 24,2 gr |
| Zout | 2,68 gr |
| Calcium | 115,7 mg |
| Magnesium | 106,6 mg |
| Fosfor | 559,7 mg |
| Kalium | 1372,4 mg |
| Ijzer | 2,8 mg |
| Jodium | 10,4 µg |
| Koper | 0,47 mg |
| Zink | 4,6 mg |
| Seleen | 29,4 µg |
| Vitamine A | 97,1 µg |
| Vitamine B1 | 1,65 mg |
| Vitamine B2 | 0,54 mg |
| Vitamine B3 | 16,3 mg |
| Vitamine B6 | 0,931 mg |
| Foliumzuur | 72,5 µg |
| Vitamine B12 | 0,75 µg |
| Vitamine C | 40,5 mg |
| Vitamine D | 0,6 µg |
| Vitamine E | 4,3 mg |
| Vitamine K1 | 55,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.