Terug

Curry met mango en varkenshaas

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 150 gram pandan rijst
  • 400 gram snijbonen
  • 70 gram currypasta
  • 1 mango
  • 300 gram varkenshaas

Recept informatie

  • Totale tijd 35 min
  • Voorbereidingstijd 10 min
  • Kooktijd 25 min
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 592 x
  • Labels
  • eiwitrijk
    vrij van melk

Bereiding

  1. Zet de rijst op
  2. Snij de snijbonen in stukjes en de varkenshaas in reepjes
  3. Bak de varkenshaas
  4. Voeg de snijbonen toe en bak deze goed aan (wokstand) voor 4 minuten
  5. Voeg de currypasta toe en een scheut water (indien nodig)
  6. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 20-25 minuten doorgaren
  7. Snijd de mango in stukjes en voeg die op het laatst nog even toe (enkel opwarmen)

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 562 kcal
Koolhydraten 55,6 gr
Vetten 12,1 gr
Vezels 11,8 gr
Eiwitten 51,2 gr
Verzadigd vet 2,6 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 4,7 gr
Meerv. onv. vet 3,7 gr
Cholesterol 80,2 mg
Suikers 24,2 gr
Zout 2,68 gr
Calcium 115,7 mg
Magnesium 106,6 mg
Fosfor 559,7 mg
Kalium 1372,4 mg
Ijzer 2,8 mg
Jodium 10,4 µg
Koper 0,47 mg
Zink 4,6 mg
Seleen 29,4 µg
Vitamine A 97,1 µg
Vitamine B1 1,65 mg
Vitamine B2 0,54 mg
Vitamine B3 16,3 mg
Vitamine B6 0,931 mg
Foliumzuur 72,5 µg
Vitamine B12 0,75 µg
Vitamine C 40,5 mg
Vitamine D 0,6 µg
Vitamine E 4,3 mg
Vitamine K1 55,4 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu