Fout
Ingrediënten
4 personen
- 4 tomaten
- 1 ui
- 1 heel bolletje knoflook
- 400 gram pompoenblokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- tijm, gedroogde basilicum
- zwarte peper
- 1 groentebouillontablet met minder zout
- blaadjes basilicum
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 807 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Was de tomaten. Pel de ui.
- Snijd de ui en tomaten in parten.
- Snijd van het bolletjes knoflook de bovenkant af.
- Schep de tomaten, de ui, de pompoenblokjes en de ongepelde knoflook ineen ovenschaal.
- Meng de olie en kruiden erdoor.
- Rooster 25-30 minuten in het midden van de oven.
- Pers de knoflook uit het velletje.
- Doe de inhoud van deovenschaal in een grote soeppan.
- Voeg 800 ml water met de bouillontablet toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.
- Was de basilicum.
- Pureer met een staafmixer de soep tot een glad mengsel.
- Verdeel de soep over kommen en garneer met basilicumblaadjes.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 118 kcal |
| Koolhydraten | 11,2 gr |
| Vetten | 6,1 gr |
| Vezels | 3,7 gr |
| Eiwitten | 2,7 gr |
| Verzadigd vet | 1,1 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | 3,8 gr |
| Meerv. onv. vet | 0,9 gr |
| Cholesterol | |
| Suikers | 5,1 gr |
| Zout | 0,37 gr |
| Calcium | 77,3 mg |
| Magnesium | 28,9 mg |
| Fosfor | 63,2 mg |
| Kalium | 522,8 mg |
| Ijzer | 2,2 mg |
| Jodium | 3,7 µg |
| Koper | 0,11 mg |
| Zink | 0,58 mg |
| Seleen | 1,5 µg |
| Vitamine A | 41 µg |
| Vitamine B1 | 0,2 mg |
| Vitamine B2 | 0,04 mg |
| Vitamine B3 | 0,7 mg |
| Vitamine B6 | 0,301 mg |
| Foliumzuur | 30,1 µg |
| Vitamine B12 | |
| Vitamine C | 21 mg |
| Vitamine D | |
| Vitamine E | 2 mg |
| Vitamine K1 | 42,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.