Fout

Ingrediënten
1 personen
- 75 gram bruine bonen
- 5 cherrytomaatjes
- 0.5 gele paprika
- paar takjes verse koriander
- 1 volkoren wrap
- 0.25 avocado
- 0.5 eetlepel zuivelspread light
- 1 eetlepel geraspte 30+ kaas
- handje spinazie
- kruiden (komijn, chilivlokken, paprikapoeder)
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 219 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmgeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Spoelde bruine bonen af en laat ze uitlekken.
- Wasde cherrytomaatjes, paprika en koriander. Snijd de tomaatjes in plakjes,paprika in reepjes en de koriander fijn. Legde volkoren wrap op een bord en snijd aan één kant tot de helft in.
- Prakde avocado en bruine bonen op aparte kwarten van de wrap.
- Besmeereen kwart met zuivelspread en bestrooi met de geraspte kaas.
- Belegde andere kwart met spinazie, paprika, tomaatjes en koriander. Garneermet kruiden.
- Tileen kwart van de wrap linksonder op en vouw het naar boven toe.
- Vouwde dubbelgevouwen wrap naar rechts en dan naar beneden, zodat er een kwart puntontstaat van 4 laagjes. Verwarm de wrap voor 5 minuten in de airfryer op 180°C of gebruik een tostiapparaat.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 489 kcal |
Koolhydraten | 56,5 gr |
Vetten | 17,8 gr |
Vezels | 12,7 gr |
Eiwitten | 19,4 gr |
Verzadigd vet | 4,1 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 7,6 gr |
Meerv. onv. vet | 4,6 gr |
Cholesterol | 10,9 mg |
Suikers | 6,9 gr |
Zout | 1,63 gr |
Calcium | 260,9 mg |
Magnesium | 99,8 mg |
Fosfor | 305,2 mg |
Kalium | 970,2 mg |
Ijzer | 3,3 mg |
Jodium | 7,5 µg |
Koper | 0,49 mg |
Zink | 2,12 mg |
Seleen | 4,4 µg |
Vitamine A | 130,1 µg |
Vitamine B1 | 0,39 mg |
Vitamine B2 | 0,29 mg |
Vitamine B3 | 2,6 mg |
Vitamine B6 | 0,559 mg |
Foliumzuur | 113,7 µg |
Vitamine B12 | 0,3 µg |
Vitamine C | 93,9 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 5,3 mg |
Vitamine K1 | 145,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.