Terug

Hibiscus-ijsthee met frambozen en rozemarijn

Recept foto

Ingrediënten

4 personen
  • 1.5 zakjes hibiscusthee
  • 50 gram frambozen
  • 4 takjes rozemarijn
  • 8 ijsklontjes

Recept informatie

Bereiding

  1. Zet thee van 800 ml water met de theezakjes.
  2. Laat dethee afkoelen en goed koud worden.
  3. Was de frambozen.Rijg de frambozen voorzichtig aan de takjesrozemarijn.
  4. Schenk de koude thee in glazen en plaats de takjeserin.Voeg de ijsklontjes toe.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 8 kcal
Koolhydraten 1 gr
Vetten 0,2 gr
Vezels 0,5 gr
Eiwitten 0,2 gr
Verzadigd vet
Trans vet
Enkelv. onv. vet
Meerv. onv. vet 0,1 gr
Cholesterol
Suikers 0,6 gr
Zout 0,03 gr
Calcium 26,1 mg
Magnesium 4,7 mg
Fosfor 7,8 mg
Kalium 54,1 mg
Ijzer 0,5 mg
Jodium 0,9 µg
Koper 0,04 mg
Zink 0,06 mg
Seleen
Vitamine A 1,8 µg
Vitamine B1 0,02 mg
Vitamine B2 0,01 mg
Vitamine B3
Vitamine B6 0,044 mg
Foliumzuur 10,1 µg
Vitamine B12
Vitamine C 4,6 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,1 mg
Vitamine K1 1 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu