Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 rode peper
- 1 blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- handje koriander of peterselie
- 150 gram kipfilet
- zwarte peper
- 2 eetlepels olijfolie
- paprikapoeder
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout (400 gram)
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 139 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
- Maak de paprika en de peper schoon. Snijd de paprikain repen en de peper fijn.
- Spoel de kidneybonen af.
- Was de koriander en snijd deze fijn.
- Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met peper.
- Verhit de olie in een pan en bak de ui ende knoflook glazig.
- Voeg de kipfiletreepjes toe en bak ze bruin.
- Bak het paprikapoeder en de tomatenpuree kort mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheelpruttelen.
- Doe de paprika, peper en kidneybonen erbij enlaat het 5 minuten sudderen.
- Serveer met de koriander of peterselie.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 448 kcal |
Koolhydraten | 34 gr |
Vetten | 14,8 gr |
Vezels | 15,2 gr |
Eiwitten | 37,4 gr |
Verzadigd vet | 2,9 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 8,3 gr |
Meerv. onv. vet | 2,5 gr |
Cholesterol | 66,8 mg |
Suikers | 15,2 gr |
Zout | 0,58 gr |
Calcium | 129,2 mg |
Magnesium | 109,1 mg |
Fosfor | 516,3 mg |
Kalium | 1583,9 mg |
Ijzer | 4,9 mg |
Jodium | 14,9 µg |
Koper | 0,59 mg |
Zink | 2,65 mg |
Seleen | 18,1 µg |
Vitamine A | 147,4 µg |
Vitamine B1 | 0,34 mg |
Vitamine B2 | 0,24 mg |
Vitamine B3 | 10,5 mg |
Vitamine B6 | 0,998 mg |
Foliumzuur | 130,9 µg |
Vitamine B12 | 0,22 µg |
Vitamine C | 137,4 mg |
Vitamine D | 0,2 µg |
Vitamine E | 6,2 mg |
Vitamine K1 | 40,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.