Fout
Ingrediënten
2 personen
- 1 blikje tonijn in water (naturel)
- 3 takjes peterselie
- 0.5 appel
- 1 eetlepel slasaus
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt
- peper
- 2 volkorenbolletjes
- halvarine
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 82 x
- Labels
-
Bereiding
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Was het stuk appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
- Meng de slasaus met de yoghurt en voeg de appel, peterselie en de tonijn toe. Maak op smaak met wat peper.
- Snijd de broodjes open en besmeer ze met halvarine. Verdeel de tonijnsalade erover.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 223 kcal |
| Koolhydraten | 24,4 gr |
| Vetten | 6,1 gr |
| Vezels | 4,2 gr |
| Eiwitten | 15,4 gr |
| Verzadigd vet | 1,2 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | 2,1 gr |
| Meerv. onv. vet | 2,3 gr |
| Cholesterol | 19,9 mg |
| Suikers | 4,9 gr |
| Zout | 0,89 gr |
| Calcium | 36,5 mg |
| Magnesium | 46,1 mg |
| Fosfor | 178 mg |
| Kalium | 276,6 mg |
| Ijzer | 1,8 mg |
| Jodium | 35 µg |
| Koper | 0,15 mg |
| Zink | 1,13 mg |
| Seleen | 28,7 µg |
| Vitamine A | 69,1 µg |
| Vitamine B1 | 0,06 mg |
| Vitamine B2 | 0,1 mg |
| Vitamine B3 | 4,8 mg |
| Vitamine B6 | 0,182 mg |
| Foliumzuur | 24,5 µg |
| Vitamine B12 | 1,3 µg |
| Vitamine C | 3,5 mg |
| Vitamine D | 0,9 µg |
| Vitamine E | 1,9 mg |
| Vitamine K1 | 10,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.