Terug

Romig dessert met sinaasappel en chocolade

Recept foto

Ingrediënten

4 personen
  • 4 eetlepels zuivelspread light
  • 300 gram magere kwark
  • 1 sinaasappel
  • 0.25 theelepel gemalen kaneel
  • 1 kaki
  • 20 gram ongezouten geroosterde amandelen
  • 30 gram (pure) chocolade

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 139 x
  • Labels
  • met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Roer de zuivelspread los en meng de kwark erdoorheen. 
  2. Was de sinaasappel, rasp ¼ van de schil en meng deze door de kwarkmix samen met wat kaneel. 
  3. Schil de sinaasappel en de kaki en snijd ze in stukjes.
  4. Maak laagjes in de (wijn)glazen door een grote lepel kwarkmix te verdelen over de bodem, dan de fruitstukjes en dan weer een laag kwarkmix. 
  5. Hak de amandelen en chocolade grof en verdeel over de glazen. 

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 176 kcal
Koolhydraten 15,7 gr
Vetten 7,7 gr
Vezels 1,7 gr
Eiwitten 9,5 gr
Verzadigd vet 3,1 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 3,1 gr
Meerv. onv. vet 1 gr
Cholesterol 5,8 mg
Suikers 14,5 gr
Zout 0,21 gr
Calcium 148,1 mg
Magnesium 40,9 mg
Fosfor 179,7 mg
Kalium 321,1 mg
Ijzer 0,5 mg
Jodium 21,7 µg
Koper 0,17 mg
Zink 0,81 mg
Seleen 3,7 µg
Vitamine A 48,6 µg
Vitamine B1 0,06 mg
Vitamine B2 0,2 mg
Vitamine B3 0,6 mg
Vitamine B6 0,082 mg
Foliumzuur 36,6 µg
Vitamine B12 0,62 µg
Vitamine C 21,7 mg
Vitamine D
Vitamine E 1,4 mg
Vitamine K1 1,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu