Fout

Ingrediënten
4 personen
- 4 eetlepels zuivelspread light
- 300 gram magere kwark
- 1 sinaasappel
- 0.25 theelepel gemalen kaneel
- 1 kaki
- 20 gram ongezouten geroosterde amandelen
- 30 gram (pure) chocolade
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 139 x
- Labels
-
met weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Roer de zuivelspread los en meng de kwark erdoorheen.
- Was de sinaasappel, rasp ¼ van de schil en meng deze door de kwarkmix samen met wat kaneel.
- Schil de sinaasappel en de kaki en snijd ze in stukjes.
- Maak laagjes in de (wijn)glazen door een grote lepel kwarkmix te verdelen over de bodem, dan de fruitstukjes en dan weer een laag kwarkmix.
- Hak de amandelen en chocolade grof en verdeel over de glazen.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 176 kcal |
Koolhydraten | 15,7 gr |
Vetten | 7,7 gr |
Vezels | 1,7 gr |
Eiwitten | 9,5 gr |
Verzadigd vet | 3,1 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 3,1 gr |
Meerv. onv. vet | 1 gr |
Cholesterol | 5,8 mg |
Suikers | 14,5 gr |
Zout | 0,21 gr |
Calcium | 148,1 mg |
Magnesium | 40,9 mg |
Fosfor | 179,7 mg |
Kalium | 321,1 mg |
Ijzer | 0,5 mg |
Jodium | 21,7 µg |
Koper | 0,17 mg |
Zink | 0,81 mg |
Seleen | 3,7 µg |
Vitamine A | 48,6 µg |
Vitamine B1 | 0,06 mg |
Vitamine B2 | 0,2 mg |
Vitamine B3 | 0,6 mg |
Vitamine B6 | 0,082 mg |
Foliumzuur | 36,6 µg |
Vitamine B12 | 0,62 µg |
Vitamine C | 21,7 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 1,4 mg |
Vitamine K1 | 1,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.