Fout

Ingrediënten
4 personen
- 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht 250 gram)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel sumak
- 1 theelepel paprikapoeder
- 0.25 theelepel gemalen komijnzaad
- peper
- 0.5 komkommer
- 1 kleine rode ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram spinazie
- 120 ml magere Griekse yoghurt
- 2 theelepels citroensap
- 4 volkoren pitabroodjes
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 100 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Warm de over voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Spoel de kikkererwten in een zeef af en laat ze uitlekken.Dep de kikkererwten goed droog en doe ze ineen kom.
- Meng de kikkererwten met 1 eetlepel olie, de sumak, paprikapoeder, komijn en peper. Zorgdat alle kikkererwten goed zijn bedekt met het olie-en-kruidenmengsel.
- Verdeel de kikkererwten gelijkmatig over de bakplaat enrooster ze 15 minuten. Schep ze een keer om en laat ze nog 5 minuten roosterentot ze knapperig zijn. Als de kikkererwten beginnen te poppen, kun je er eenvel aluminiumfolie overheen leggen.
- Was ondertussen dekomkommer. Snijd deze in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijst met eentheelepel. Snijd de komkommer in kleine blokjes van een ½ cm.
- Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
- Was despinazie en laat het goed uitlekken.
- Fruit de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie. Voeg despinazie toe en bak een paar minuten totdat de spinazie zacht is.
- Pureer het spinaziemengsel met een staafmixer tot een relatiefgladde massa. Laat het verder afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg daarna de yoghurten het citroensap toe.
- Verwarm de pitabroodjes kort in de broodrooster, in een grillpan of in de oven. Verdeelde yoghurt-spinaziedip over de broodjes, evenals de komkommerblokjes en degeroosterde kikkererwten. Serveer direct.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 285 kcal |
Koolhydraten | 32,8 gr |
Vetten | 8,6 gr |
Vezels | 10,4 gr |
Eiwitten | 13,6 gr |
Verzadigd vet | 1,3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 4,3 gr |
Meerv. onv. vet | 2 gr |
Cholesterol | 1,4 mg |
Suikers | 3,2 gr |
Zout | 0,56 gr |
Calcium | 163,9 mg |
Magnesium | 95,8 mg |
Fosfor | 261,4 mg |
Kalium | 690,5 mg |
Ijzer | 3,7 mg |
Jodium | 35,4 µg |
Koper | 0,33 mg |
Zink | 2,51 mg |
Seleen | 6,1 µg |
Vitamine A | 96 µg |
Vitamine B1 | 0,26 mg |
Vitamine B2 | 0,22 mg |
Vitamine B3 | 1,7 mg |
Vitamine B6 | 0,173 mg |
Foliumzuur | 114,4 µg |
Vitamine B12 | 0,08 µg |
Vitamine C | 5,6 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 2,1 mg |
Vitamine K1 | 210,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.