Terug

Buddha bowl met lupinebonen

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 100 gram (Basmati) zilvervliesrijst
  • 1 paksoi of 2 struikjes babypaksoi
  • 1 eetlepel olie
  • 1 rode peper
  • 1 bosje radijs
  • 1 potje lupinebonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 eetlepel pindakaas, 100% pinda's
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • citroensap
  • 1 eetlepel pinda's, ongezouten
  • 4 takjes koriander of platte peterselie

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 97 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    budget
    vegetarisch

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgensde gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
  2. Maak de paksoi schoon. Snijdeen grote paksoi in de lengte in 4 parten of halveer de babypaksoi.
  3. Bestrijk de snijkanten van de paksoi met olie.
  4. Maak de peper schoon. Verwijder de pitjes. Snijd de peper in de lengte in smalle reepjes. Houd 1 stukje achter.
  5. Gril de parten paksoi en de repen peper in een hete grillpan in een paar minuten gaar.Laat afkoelen.
  6. Was de radijs en snijd zein vieren.
  7. Spoel de lupinebonen ineen zeef af en laat ze uitlekken.
  8. Schil de gember en rasphet fijn.
  9. Snijd of wrijf het achtergehouden stukje peper fijn.
  10. Roer de pindakaas glad metde melk en maak de dressing op smaak met de gember, de fijngewreven peper en citroensap.
  11. Hak de pinda’s grof.
  12. Was de koriander en snijdde blaadjes klein.
  13. Verdeel de rijst over 2grote kommen. Schep de groente en lupinebonen erop.
  14. Schenk de pindadressingerover. Strooi de pinda’s en de koriander erover.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 556 kcal
Koolhydraten 69 gr
Vetten 18 gr
Vezels 15,2 gr
Eiwitten 21,7 gr
Verzadigd vet 3 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 9,8 gr
Meerv. onv. vet 4 gr
Cholesterol 1,8 mg
Suikers 7,4 gr
Zout 0,59 gr
Calcium 276,7 mg
Magnesium 190,2 mg
Fosfor 462,9 mg
Kalium 1440,4 mg
Ijzer 5,9 mg
Jodium 8,6 µg
Koper 0,6 mg
Zink 2,28 mg
Seleen 9,8 µg
Vitamine A 332 µg
Vitamine B1 0,37 mg
Vitamine B2 0,26 mg
Vitamine B3 6,8 mg
Vitamine B6 0,519 mg
Foliumzuur 150,3 µg
Vitamine B12 0,14 µg
Vitamine C 63,8 mg
Vitamine D
Vitamine E 2,8 mg
Vitamine K1 71,5 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu