Fout

Ingrediënten
2 personen
- 100 gram (Basmati) zilvervliesrijst
- 1 paksoi of 2 struikjes babypaksoi
- 1 eetlepel olie
- 1 rode peper
- 1 bosje radijs
- 1 potje lupinebonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 1 eetlepel pindakaas, 100% pinda's
- 4 eetlepels halfvolle melk
- citroensap
- 1 eetlepel pinda's, ongezouten
- 4 takjes koriander of platte peterselie
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 97 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenbudgetvegetarisch
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgensde gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
- Maak de paksoi schoon. Snijdeen grote paksoi in de lengte in 4 parten of halveer de babypaksoi.
- Bestrijk de snijkanten van de paksoi met olie.
- Maak de peper schoon. Verwijder de pitjes. Snijd de peper in de lengte in smalle reepjes. Houd 1 stukje achter.
- Gril de parten paksoi en de repen peper in een hete grillpan in een paar minuten gaar.Laat afkoelen.
- Was de radijs en snijd zein vieren.
- Spoel de lupinebonen ineen zeef af en laat ze uitlekken.
- Schil de gember en rasphet fijn.
- Snijd of wrijf het achtergehouden stukje peper fijn.
- Roer de pindakaas glad metde melk en maak de dressing op smaak met de gember, de fijngewreven peper en citroensap.
- Hak de pinda’s grof.
- Was de koriander en snijdde blaadjes klein.
- Verdeel de rijst over 2grote kommen. Schep de groente en lupinebonen erop.
- Schenk de pindadressingerover. Strooi de pinda’s en de koriander erover.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 556 kcal |
Koolhydraten | 69 gr |
Vetten | 18 gr |
Vezels | 15,2 gr |
Eiwitten | 21,7 gr |
Verzadigd vet | 3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 9,8 gr |
Meerv. onv. vet | 4 gr |
Cholesterol | 1,8 mg |
Suikers | 7,4 gr |
Zout | 0,59 gr |
Calcium | 276,7 mg |
Magnesium | 190,2 mg |
Fosfor | 462,9 mg |
Kalium | 1440,4 mg |
Ijzer | 5,9 mg |
Jodium | 8,6 µg |
Koper | 0,6 mg |
Zink | 2,28 mg |
Seleen | 9,8 µg |
Vitamine A | 332 µg |
Vitamine B1 | 0,37 mg |
Vitamine B2 | 0,26 mg |
Vitamine B3 | 6,8 mg |
Vitamine B6 | 0,519 mg |
Foliumzuur | 150,3 µg |
Vitamine B12 | 0,14 µg |
Vitamine C | 63,8 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 2,8 mg |
Vitamine K1 | 71,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.