Terug

Havermoutpap met rozijnen en kaneel

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 2 eetlepels grote (sultana) rozijnen
  • 400 ml halfvolle melk
  • 40 gram havermout (6 eetlepels)
  • kaneel

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 71 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Was de rozijnen.
  2. Breng de melk met de havermout en de rozijnen aan de kook.
  3. Kook de havermout op laag vuur in 4 minuten gaar. Roer regelmatig.
  4. Schenk de pap in 2 kommen en stuif er wat kaneel over.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 205 kcal
Koolhydraten 30,4 gr
Vetten 4,3 gr
Vezels 2 gr
Eiwitten 9,8 gr
Verzadigd vet 2,1 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 1,1 gr
Meerv. onv. vet 0,6 gr
Cholesterol 12 mg
Suikers 18,1 gr
Zout 0,23 gr
Calcium 272,1 mg
Magnesium 54,9 mg
Fosfor 295,1 mg
Kalium 478,5 mg
Ijzer 1,2 mg
Jodium 30,1 µg
Koper 0,11 mg
Zink 1,46 mg
Seleen 4,4 µg
Vitamine A 30 µg
Vitamine B1 0,21 mg
Vitamine B2 0,37 mg
Vitamine B3 0,5 mg
Vitamine B6 0,108 mg
Foliumzuur 26,2 µg
Vitamine B12 0,9 µg
Vitamine C 2,1 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,4 mg
Vitamine K1 1,2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu