Terug

Overnight oats met pindakaas

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 2 eetlepels pindakaas, 100% pinda's (40 gram)
  • 300 ml halfvolle melk
  • 40 gram havermout (6 eetlepels)
  • 1 banaan
  • 30 gram blauwe bessen
  • kaneel

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 516 x
  • Labels
  • met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Roer de pindakaas met de melk glad en meng de havermout erdoor.
  2. Schenk dit in 2 glazen, potjes of kommen. 
  3. Dek ze af en laat ze een nacht in de koelkast staan. 
  4. Pel de banaan en snijd hem in plakjes. 
  5. Was de blauwe bessen.
  6. Top de overnight oats af met plakjes banaan, de blauwe bessen en wat kaneel.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 333 kcal
Koolhydraten 36,4 gr
Vetten 13,6 gr
Vezels 4,9 gr
Eiwitten 13,8 gr
Verzadigd vet 3,1 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 7,1 gr
Meerv. onv. vet 2,5 gr
Cholesterol 9 mg
Suikers 20,2 gr
Zout 0,17 gr
Calcium 220,5 mg
Magnesium 106,1 mg
Fosfor 343,5 mg
Kalium 709,8 mg
Ijzer 1,6 mg
Jodium 24,6 µg
Koper 0,25 mg
Zink 2,08 mg
Seleen 8,8 µg
Vitamine A 26,4 µg
Vitamine B1 0,24 mg
Vitamine B2 0,32 mg
Vitamine B3 2,2 mg
Vitamine B6 0,302 mg
Foliumzuur 39,6 µg
Vitamine B12 0,68 µg
Vitamine C 8,3 mg
Vitamine D
Vitamine E 1,8 mg
Vitamine K1 3,7 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu