Terug

Turkse hartige pannenkoeken (Kaygana)

Recept foto

Ingrediënten

4 personen
  • 80 gram volkorenmeel
  • 250 ml halfvolle melk
  • 4 eieren
  • 6 takjes platte peterselie
  • 6 takjes dille
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 60 gram magere Turkse witte kaas
  • 12 zwarte olijven
  • 12 kerstomaatjes

Recept informatie

Bereiding

  1. Doe het volkorenmeel in een kom en voeg al kloppend de melk toe.
  2. Klop de eieren in een aparte kom los en voeg ze al kloppend toe aan het meelmengsel.
  3. Was de kruiden en de bosuitjes. Snijd alles heel fijn en meng door het beslag.
  4. Bestrijk een koekenpan met een beetje olie en bak hierin een pannenkoek aan beide zijden gaar en goudgeel. Bak zo ongeveer 5 pannenkoeken.
  5. Geef de pannenkoek met een blokje Turkse kaas, olijven en tomaatjes

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 255 kcal
Koolhydraten 16,8 gr
Vetten 13,7 gr
Vezels 3,7 gr
Eiwitten 14,3 gr
Verzadigd vet 5,1 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 4,6 gr
Meerv. onv. vet 2,3 gr
Cholesterol 200,8 mg
Suikers 6,1 gr
Zout 1,13 gr
Calcium 181,8 mg
Magnesium 51,2 mg
Fosfor 317 mg
Kalium 401,8 mg
Ijzer 2,6 mg
Jodium 33,2 µg
Koper 0,19 mg
Zink 1,99 mg
Seleen 13 µg
Vitamine A 188,1 µg
Vitamine B1 0,17 mg
Vitamine B2 0,37 mg
Vitamine B3 1,7 mg
Vitamine B6 0,202 mg
Foliumzuur 57,6 µg
Vitamine B12 1,1 µg
Vitamine C 11,6 mg
Vitamine D 0,9 µg
Vitamine E 4,2 mg
Vitamine K1 51 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu