Terug

Filobakjes met witte asperges en ei

Recept foto

Ingrediënten

6 personen
  • 60 gram filodeeg
  • 1.5 eetlepel olie
  • 5 witte asperges
  • 1 ei
  • 3 eetlepels zuivelspread light
  • 8 sprieten bieslook
  • peper
  • 0.25 bakje tuinkers (5 gram)

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 45 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C. 
  2. Vet de vellen filodeeg licht in met de olie. 
  3. Snijd ze in stukken van ongeveer 10 bij 10 cm, 18 stukken totaal.
  4. Vet de muffinvorm in.
  5. Gebruik voor elke vorm 3 filodeegstukjes en duw ze in de vorm van een bakje.
  6. Bak de filodeegbakjes in 4-6 minuten gaar en lichtbruin. Laat ze op een rooster afkoelen. 
  7. Schil de asperges en snijd ze in kleine stukjes. Kook ze in 5 minuten gaar en laat ze afkoelen.
  8. Kook het ei hard, pel het en snijd het in kleine stukjes. 
  9. Was de bieslook en snijd de sprieten fijn.
  10. Meng de zuivelspread met bieslook en peper. 
  11. Verdeel voorzichtig wat zuivelspread over de bodem van het bakje.
  12. Vul de bakjes met de asperges en ei. Versier ze met tuinkers.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 82 kcal
Koolhydraten 7,3 gr
Vetten 4,5 gr
Vezels 0,8 gr
Eiwitten 2,8 gr
Verzadigd vet 1,5 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 1,6 gr
Meerv. onv. vet 1 gr
Cholesterol 33,7 mg
Suikers 0,9 gr
Zout 0,17 gr
Calcium 30,6 mg
Magnesium 10,4 mg
Fosfor 61,3 mg
Kalium 111,7 mg
Ijzer 0,8 mg
Jodium 3,6 µg
Koper 0,04 mg
Zink 0,47 mg
Seleen 3,1 µg
Vitamine A 32,5 µg
Vitamine B1 0,06 mg
Vitamine B2 0,08 mg
Vitamine B3 0,4 mg
Vitamine B6 0,035 mg
Foliumzuur 69,5 µg
Vitamine B12 0,17 µg
Vitamine C 4,2 mg
Vitamine D 0,2 µg
Vitamine E 1,7 mg
Vitamine K1 26,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu