Fout

Ingrediënten
6 personen
- 60 gram filodeeg
- 1.5 eetlepel olie
- 5 witte asperges
- 1 ei
- 3 eetlepels zuivelspread light
- 8 sprieten bieslook
- peper
- 0.25 bakje tuinkers (5 gram)
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 45 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutgeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Vet de vellen filodeeg licht in met de olie.
- Snijd ze in stukken van ongeveer 10 bij 10 cm, 18 stukken totaal.
- Vet de muffinvorm in.
- Gebruik voor elke vorm 3 filodeegstukjes en duw ze in de vorm van een bakje.
- Bak de filodeegbakjes in 4-6 minuten gaar en lichtbruin. Laat ze op een rooster afkoelen.
- Schil de asperges en snijd ze in kleine stukjes. Kook ze in 5 minuten gaar en laat ze afkoelen.
- Kook het ei hard, pel het en snijd het in kleine stukjes.
- Was de bieslook en snijd de sprieten fijn.
- Meng de zuivelspread met bieslook en peper.
- Verdeel voorzichtig wat zuivelspread over de bodem van het bakje.
- Vul de bakjes met de asperges en ei. Versier ze met tuinkers.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 82 kcal |
Koolhydraten | 7,3 gr |
Vetten | 4,5 gr |
Vezels | 0,8 gr |
Eiwitten | 2,8 gr |
Verzadigd vet | 1,5 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 1,6 gr |
Meerv. onv. vet | 1 gr |
Cholesterol | 33,7 mg |
Suikers | 0,9 gr |
Zout | 0,17 gr |
Calcium | 30,6 mg |
Magnesium | 10,4 mg |
Fosfor | 61,3 mg |
Kalium | 111,7 mg |
Ijzer | 0,8 mg |
Jodium | 3,6 µg |
Koper | 0,04 mg |
Zink | 0,47 mg |
Seleen | 3,1 µg |
Vitamine A | 32,5 µg |
Vitamine B1 | 0,06 mg |
Vitamine B2 | 0,08 mg |
Vitamine B3 | 0,4 mg |
Vitamine B6 | 0,035 mg |
Foliumzuur | 69,5 µg |
Vitamine B12 | 0,17 µg |
Vitamine C | 4,2 mg |
Vitamine D | 0,2 µg |
Vitamine E | 1,7 mg |
Vitamine K1 | 26,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.