Fout

Ingrediënten
1 personen
- 75 gram diepvriesaardbeien
- 150 ml halvolle melk
- 15 gram (2-3 eetlepels) havermout
- 3 plakjes peer met schil
- 3 rozijnen
- optioneel: kaneel
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 61 x
- Labels
-
met weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Laat de diepvriesaardbeien ontdooien in de magnetron of een pannetje. Prak of pureer de aardbeien.
- Doe de melk en de havermout in een andere pan en laat dit 2 minuten koken en een beetje indikken.
- Zet het vuur uit en voeg de aardbeienpuree toe aan de havermoutpap. Giet de pap in een bakje en laat wat afkoelen.
- Was de peer en snijd 3 ronde plakjes van het smalle stuk. 1 klein rondje en 2 ongeveer gelijke wat grotere rondjes.
- Steek de grotere rondjes in de pap als oortjes en de kleine in het midden als snuit
- Gebruik 2 rozijnen als ogen door ze net boven de snuit te plaatsen. Duw de andere rozijn tot een driehoekje en plaats deze met het puntje naar beneden op de snuit.
- Optioneel: geef de beer blosjes op zijn wangen door langs de snuit wat kaneel te strooien.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 165 kcal |
Koolhydraten | 24,2 gr |
Vetten | 3,3 gr |
Vezels | 2,6 gr |
Eiwitten | 7,6 gr |
Verzadigd vet | 1,6 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,8 gr |
Meerv. onv. vet | 0,5 gr |
Cholesterol | 9 mg |
Suikers | 14,7 gr |
Zout | 0,18 gr |
Calcium | 208,6 mg |
Magnesium | 49,5 mg |
Fosfor | 239,6 mg |
Kalium | 476,8 mg |
Ijzer | 1,1 mg |
Jodium | 23,2 µg |
Koper | 0,09 mg |
Zink | 1,21 mg |
Seleen | 2,6 µg |
Vitamine A | 24,2 µg |
Vitamine B1 | 0,17 mg |
Vitamine B2 | 0,31 mg |
Vitamine B3 | 0,6 mg |
Vitamine B6 | 0,116 mg |
Foliumzuur | 68,7 µg |
Vitamine B12 | 0,68 µg |
Vitamine C | 47,4 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,6 mg |
Vitamine K1 | 3,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.