Terug

Berenpap met aardbeien

Recept foto

Ingrediënten

1 personen
  • 75 gram diepvriesaardbeien
  • 150 ml halvolle melk
  • 15 gram (2-3 eetlepels) havermout
  • 3 plakjes peer met schil
  • 3 rozijnen
  • optioneel: kaneel

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 61 x
  • Labels
  • met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Laat de diepvriesaardbeien ontdooien in de magnetron of een pannetje. Prak of pureer de aardbeien.
  2. Doe de melk en de havermout in een andere pan en laat dit 2 minuten koken en een beetje indikken. 
  3. Zet het vuur uit en voeg de aardbeienpuree toe aan de havermoutpap. Giet de pap in een bakje en laat wat afkoelen.
  4. Was de peer en snijd 3 ronde plakjes van het smalle stuk. 1 klein rondje en 2 ongeveer gelijke wat grotere rondjes.
  5. Steek de grotere rondjes in de pap als oortjes en de kleine in het midden als snuit 
  6. Gebruik 2 rozijnen als ogen door ze net boven de snuit te plaatsen. Duw de andere rozijn tot een driehoekje en plaats deze met het puntje naar beneden op de snuit. 
  7. Optioneel: geef de beer blosjes op zijn wangen door langs de snuit wat kaneel te strooien.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 165 kcal
Koolhydraten 24,2 gr
Vetten 3,3 gr
Vezels 2,6 gr
Eiwitten 7,6 gr
Verzadigd vet 1,6 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,8 gr
Meerv. onv. vet 0,5 gr
Cholesterol 9 mg
Suikers 14,7 gr
Zout 0,18 gr
Calcium 208,6 mg
Magnesium 49,5 mg
Fosfor 239,6 mg
Kalium 476,8 mg
Ijzer 1,1 mg
Jodium 23,2 µg
Koper 0,09 mg
Zink 1,21 mg
Seleen 2,6 µg
Vitamine A 24,2 µg
Vitamine B1 0,17 mg
Vitamine B2 0,31 mg
Vitamine B3 0,6 mg
Vitamine B6 0,116 mg
Foliumzuur 68,7 µg
Vitamine B12 0,68 µg
Vitamine C 47,4 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,6 mg
Vitamine K1 3,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu