Fout

Ingrediënten
2 personen
- stukje knolselderij (100 gram)
- 2 wortels
- 2 rode uien
- 7 takjes koriander
- 7 takjes koriander
- 0.5 visbouillontablet met minder zout
- 2 tomaten
- 1 theelepel tomatenpuree zonder zout
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram koolvis
- 70 gram inktvis
- 70 gram roze garnalen
- 2 eetlepels olijfolie
- zwarte peper
- 0.25 theelepel kurkuma
- 0.25 theelepel gemalen komijnzaad
- 0.25 theelepel gemberpoeder
- 0.5 theelepel paprikapoeder
- 0.5 bruin Marokkaans brood of 6 volkoren boterhammen
- 2 puntjes smeerkaas
- 2 partjes citroen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 161 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van ei
Bereiding
- Maak de knolselderij en de wortels schoon en snijd ze in kleine stukjes.
- Pel de uien en snijd ze in stukjes.
- Was de koriander en snijd de blaadjes fijn.
- Breng een liter water met de halve visbouillontablet aan de kook en voeg de groente toe.
- Laat de groente in 15 minuten gaar worden en pureer ze met een staafmixer.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
- Pureer de tomaten samen met de tomatenpuree.
- Pel de knoflookteentjes en snijd ze fijn.
- Snijd de vis in kleine stukjes.
- Verwarm de olie in een andere pan en bak de knoflook, de vis en de garnalen.
- Voeg de koriander en de kruiden toe en bak 5 minuten totdat de vis gaar is.
- Voeg de gepureerde groente en de tomatenmix erbij en laat nog 5-10 minuten op laag vuur pruttelen.
- Serveer de soep met bruin Marokkaans brood, puntjes smeerkaas en partjes citroen.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 569 kcal |
Koolhydraten | 57,2 gr |
Vetten | 16,1 gr |
Vezels | 14,9 gr |
Eiwitten | 41,6 gr |
Verzadigd vet | 3,2 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 8,7 gr |
Meerv. onv. vet | 2,9 gr |
Cholesterol | 177,2 mg |
Suikers | 11 gr |
Zout | 2,55 gr |
Calcium | 254,2 mg |
Magnesium | 148,1 mg |
Fosfor | 724,5 mg |
Kalium | 1652,8 mg |
Ijzer | 5,6 mg |
Jodium | 129,9 µg |
Koper | 0,86 mg |
Zink | 3,57 mg |
Seleen | 58,7 µg |
Vitamine A | 337,7 µg |
Vitamine B1 | 0,31 mg |
Vitamine B2 | 0,36 mg |
Vitamine B3 | 6 mg |
Vitamine B6 | 0,774 mg |
Foliumzuur | 143,6 µg |
Vitamine B12 | 3,79 µg |
Vitamine C | 32 mg |
Vitamine D | 0,3 µg |
Vitamine E | 4,3 mg |
Vitamine K1 | 67,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.