Terug

Marokkaanse vissoep

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • stukje knolselderij (100 gram)
  • 2 wortels
  • 2 rode uien
  • 7 takjes koriander
  • 7 takjes koriander
  • 0.5 visbouillontablet met minder zout
  • 2 tomaten
  • 1 theelepel tomatenpuree zonder zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram koolvis
  • 70 gram inktvis
  • 70 gram roze garnalen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper
  • 0.25 theelepel kurkuma
  • 0.25 theelepel gemalen komijnzaad
  • 0.25 theelepel gemberpoeder
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • 0.5 bruin Marokkaans brood of 6 volkoren boterhammen
  • 2 puntjes smeerkaas
  • 2 partjes citroen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 161 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei

Bereiding

  1. Maak de knolselderij en de wortels schoon en snijd ze in kleine stukjes. 
  2. Pel de uien en snijd ze in stukjes. 
  3. Was de koriander en snijd de blaadjes fijn. 
  4. Breng een liter water met de halve visbouillontablet aan de kook en voeg de groente toe.
  5. Laat de groente in 15 minuten gaar worden en pureer ze met een staafmixer.
  6. Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. 
  7. Pureer de tomaten samen met de tomatenpuree.
  8. Pel de knoflookteentjes en snijd ze fijn. 
  9. Snijd de vis in kleine stukjes.
  10. Verwarm de olie in een andere pan en bak de knoflook, de vis en de garnalen. 
  11. Voeg de koriander en de kruiden toe en bak 5 minuten totdat de vis gaar is. 
  12. Voeg de gepureerde groente en de tomatenmix erbij en laat nog 5-10 minuten op laag vuur pruttelen.
  13. Serveer de soep met bruin Marokkaans brood, puntjes smeerkaas en partjes citroen.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 569 kcal
Koolhydraten 57,2 gr
Vetten 16,1 gr
Vezels 14,9 gr
Eiwitten 41,6 gr
Verzadigd vet 3,2 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 8,7 gr
Meerv. onv. vet 2,9 gr
Cholesterol 177,2 mg
Suikers 11 gr
Zout 2,55 gr
Calcium 254,2 mg
Magnesium 148,1 mg
Fosfor 724,5 mg
Kalium 1652,8 mg
Ijzer 5,6 mg
Jodium 129,9 µg
Koper 0,86 mg
Zink 3,57 mg
Seleen 58,7 µg
Vitamine A 337,7 µg
Vitamine B1 0,31 mg
Vitamine B2 0,36 mg
Vitamine B3 6 mg
Vitamine B6 0,774 mg
Foliumzuur 143,6 µg
Vitamine B12 3,79 µg
Vitamine C 32 mg
Vitamine D 0,3 µg
Vitamine E 4,3 mg
Vitamine K1 67,5 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu