Fout

Ingrediënten
2 personen
- 3 wortels (200 gram)
- 3 takjes peterselie
- 6 takjes koriander
- 6 takjes koriander
- zwarte peper
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 0.25 theelepel paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel sambal
- citroensap
- 1 kleine rode ui
- 1 tomaat
- 100 gram komkommer
- handje sla
- 200 gram mager rundergehakt
- 0.5 theelepel kurkuma
- 0.5 theelepel ras el hanout
- 0.5 theelepel ras el hanout
- 2 volkoren Marokkaanse puntjes
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 282 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Was de wortels, snijd ze in de lengte doormidden en in halve plakken.
- Kook ze in weinig water in ongeveer 8 minuten gaar.
- Was de peterselie en de koriander en snijd het fijn. Houd de helft van de koriander apart.
- Laat de wortels uitlekken en meng ze met peper, ½ theelepel komijn, paprikapoeder, peterselie en koriander.
- Pel de knoflook.
- Verwarm een halve eetlepel olie in de pan, pers 1 teentje knoflook er bovenuit en bak het samen met de sambal.
- Voeg de wortels toe en bak nog 1 minuut.
- Doe de wortels in een schaaltje en breng op smaak met citroensap.
- Pel de ui, snijd de helft fijn en de andere helft in ringen.
- Was de tomaat en komkommer en snijd ze in plakjes.
- Meng de halve uienringen, sla, tomaat en komkommer.
- Meng het gehakt met de ui, koriander, zwarte peper, ½ theelepel komijn, kurkuma, ras el hanout en pers het teentje knoflook er bovenuit.
- Maak er 6 ronde gelijke gehaktkoekjes van.
- Verwarm 1½ eetlepel olie in de pan, leg het gehakt erin en bak ze aan elke kant 6 minuten.
- Snijd de Marokkaans puntjes open, vul ze met de rauwkost en 3 gehaktkoekjes per broodje.
- Serveer de broodjes samen met de wortelsalade.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 530 kcal |
Koolhydraten | 42,3 gr |
Vetten | 23,8 gr |
Vezels | 10,4 gr |
Eiwitten | 31,1 gr |
Verzadigd vet | 7,4 gr |
Trans vet | 0,4 gr |
Enkelv. onv. vet | 9,6 gr |
Meerv. onv. vet | 4,9 gr |
Cholesterol | 44,8 mg |
Suikers | 9,4 gr |
Zout | 1,39 gr |
Calcium | 90,6 mg |
Magnesium | 93,5 mg |
Fosfor | 404,8 mg |
Kalium | 1128 mg |
Ijzer | 4,9 mg |
Jodium | 54,3 µg |
Koper | 0,33 mg |
Zink | 6,45 mg |
Seleen | 12,5 µg |
Vitamine A | 746,2 µg |
Vitamine B1 | 0,2 mg |
Vitamine B2 | 0,25 mg |
Vitamine B3 | 6,1 mg |
Vitamine B6 | 0,594 mg |
Foliumzuur | 88,1 µg |
Vitamine B12 | 1,95 µg |
Vitamine C | 29,3 mg |
Vitamine D | 0,5 µg |
Vitamine E | 4,6 mg |
Vitamine K1 | 55,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.