Terug

Marokkaans broodje gehakt met wortelsalade

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 3 wortels (200 gram)
  • 3 takjes peterselie
  • 6 takjes koriander
  • 6 takjes koriander
  • zwarte peper
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 0.25 theelepel paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel sambal
  • citroensap
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tomaat
  • 100 gram komkommer
  • handje sla
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 0.5 theelepel kurkuma
  • 0.5 theelepel ras el hanout
  • 0.5 theelepel ras el hanout
  • 2 volkoren Marokkaanse puntjes

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 282 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Was de wortels, snijd ze in de lengte doormidden en in halve plakken.
  2. Kook ze in weinig water in ongeveer 8 minuten gaar. 
  3. Was de peterselie en de koriander en snijd het fijn. Houd de helft van de koriander apart.
  4. Laat de wortels uitlekken en meng ze met peper, ½ theelepel komijn, paprikapoeder, peterselie en koriander. 
  5. Pel de knoflook.
  6. Verwarm een halve eetlepel olie in de pan, pers 1 teentje knoflook er bovenuit en bak het samen met de sambal. 
  7. Voeg de wortels toe en bak nog 1 minuut. 
  8. Doe de wortels in een schaaltje en breng op smaak met citroensap. 
  9. Pel de ui, snijd de helft fijn en de andere helft in ringen. 
  10. Was de tomaat en komkommer en snijd ze in plakjes. 
  11. Meng de halve uienringen, sla, tomaat en komkommer. 
  12. Meng het gehakt met de ui, koriander, zwarte peper, ½ theelepel komijn, kurkuma, ras el hanout en pers het teentje knoflook er bovenuit. 
  13. Maak er 6 ronde gelijke gehaktkoekjes van.
  14. Verwarm 1½ eetlepel olie in de pan, leg het gehakt erin en bak ze aan elke kant 6 minuten.
  15. Snijd de Marokkaans puntjes open, vul ze met de rauwkost en 3 gehaktkoekjes per broodje.
  16. Serveer de broodjes samen met de wortelsalade. 

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 530 kcal
Koolhydraten 42,3 gr
Vetten 23,8 gr
Vezels 10,4 gr
Eiwitten 31,1 gr
Verzadigd vet 7,4 gr
Trans vet 0,4 gr
Enkelv. onv. vet 9,6 gr
Meerv. onv. vet 4,9 gr
Cholesterol 44,8 mg
Suikers 9,4 gr
Zout 1,39 gr
Calcium 90,6 mg
Magnesium 93,5 mg
Fosfor 404,8 mg
Kalium 1128 mg
Ijzer 4,9 mg
Jodium 54,3 µg
Koper 0,33 mg
Zink 6,45 mg
Seleen 12,5 µg
Vitamine A 746,2 µg
Vitamine B1 0,2 mg
Vitamine B2 0,25 mg
Vitamine B3 6,1 mg
Vitamine B6 0,594 mg
Foliumzuur 88,1 µg
Vitamine B12 1,95 µg
Vitamine C 29,3 mg
Vitamine D 0,5 µg
Vitamine E 4,6 mg
Vitamine K1 55,1 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu