Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 rode ui
- 8 takjes peterselie
- 0.5 theelepel sumak
- 1 citroen
- 2 eetlepels olie
- zwarte peper
- 2 makreelfilets (100 gram per stuk)
- 2 volkoren broodjes
- handje rucola
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 214 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Pel de ui, snijd hem fijn en doe hem in een kom.
- Was de peterselie en snijd de blaadjes fijn.
- Voeg de peterselie en sumak toe aan de ui en roer goed.
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Boen de citroen schoon. Rasp de helft van de schil van de citroen en pers hem uit.
- Meng de rasp en het sap met de olie en wat peper.
- Roer het mengsel goed en bestrijk beide kanten van de makreelfilets ermee.
- Grill de makreelfilets op een rooster aan beide kanten 2-4 minuten tot ze krokant zijn.
- Doe de oven uit, snijd de broodjes open en leg ze geopend op het ovenrooster. Sluit de oven weer.
- De restwarmte van de oven warmt de broodjes op.
- Haal de broodjes uit de oven, leg een makreelfilet op elk broodje en voeg de uiensalade en rucola toe.
- Besprenkel met citroen naar smaak en serveer.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 488 kcal |
Koolhydraten | 23,9 gr |
Vetten | 28,1 gr |
Vezels | 5,6 gr |
Eiwitten | 31,1 gr |
Verzadigd vet | 7,3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 11,7 gr |
Meerv. onv. vet | 7,2 gr |
Cholesterol | 85,5 mg |
Suikers | 3,9 gr |
Zout | 0,91 gr |
Calcium | 70,9 mg |
Magnesium | 70,7 mg |
Fosfor | 348,6 mg |
Kalium | 659,8 mg |
Ijzer | 2,5 mg |
Jodium | 70,5 µg |
Koper | 0,25 mg |
Zink | 1,61 mg |
Seleen | 39,1 µg |
Vitamine A | 66,4 µg |
Vitamine B1 | 0,27 mg |
Vitamine B2 | 0,36 mg |
Vitamine B3 | 12,3 mg |
Vitamine B6 | 0,533 mg |
Foliumzuur | 42,1 µg |
Vitamine B12 | 6 µg |
Vitamine C | 16,9 mg |
Vitamine D | 4,3 µg |
Vitamine E | 4,1 mg |
Vitamine K1 | 16,7 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.