Terug

Boterham geitenkaas en appel

Recept foto

Ingrediënten

1 personen
  • 0.25 appel met schil
  • 1 volkoren boterham
  • halvarine
  • 40 gram verse geitenkaas
  • 2 takjes tijm

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 81 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Snijd de appel in plakjes.
  2. Besmeer de boterham met halvarine en verkruimel de geitenkaas erover.
  3. Verdeel de appel en de tijmblaadjes over de boterham en serveer. 

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 206 kcal
Koolhydraten 18,3 gr
Vetten 9,9 gr
Vezels 3,1 gr
Eiwitten 9,4 gr
Verzadigd vet 5 gr
Trans vet 0,2 gr
Enkelv. onv. vet 2,4 gr
Meerv. onv. vet 1,7 gr
Cholesterol 20,4 mg
Suikers 4,7 gr
Zout 0,76 gr
Calcium 54,3 mg
Magnesium 29,4 mg
Fosfor 166,8 mg
Kalium 195,4 mg
Ijzer 1 mg
Jodium 22,9 µg
Koper 0,09 mg
Zink 0,72 mg
Seleen 1,8 µg
Vitamine A 100,7 µg
Vitamine B1 0,05 mg
Vitamine B2 0,15 mg
Vitamine B3 0,6 mg
Vitamine B6 0,048 mg
Foliumzuur 22,9 µg
Vitamine B12 0,12 µg
Vitamine C 1,8 mg
Vitamine D 0,5 µg
Vitamine E 1,1 mg
Vitamine K1 1,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu