Terug

Marokkaanse charmilla

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 2 flinke tomaten
  • 1 ui
  • 0.25 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes koriander
  • 3 takjes peterselie
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 0.25 theelepel gemalen komijnzaad
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • peper
  • 0.25 theelepel kurkuma
  • 2 eieren
  • 2 stukken Marokkaans bruinbrood of 6 bruine boterhammen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 745 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Breng een pannetje met water aan de kook.
  2. Snijd met een scherp mes een kruis in de bolle kant van detomaten.Leg de tomaten 30 seconden in het kokende water. Neem ze eruit entrek het velletje eraf.
  3. Snijd de tomaten in stukken.
  4. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  5. Snijd het stukje paprika in reepjes.
  6. Pel de knoflook en snijd het klein.
  7. Was de koriander en de peterselie en snijd het klein.
  8. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
  9. Voeg de paprika, de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de kruiden en de specerijen en 350 ml water toe en breng aan de kook. Laat de saus met een deksel op de pan 10 minuten zacht pruttelen.
  10. Breek de eieren boven de saus en laat ze met het deksel op de pan gaar worden.
  11. Strooi wat komijnzaad over de eieren en serveer er brood bij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 423 kcal
Koolhydraten 50,6 gr
Vetten 14,9 gr
Vezels 7,7 gr
Eiwitten 17,8 gr
Verzadigd vet 2,9 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 5,5 gr
Meerv. onv. vet 5 gr
Cholesterol 186,7 mg
Suikers 6,8 gr
Zout 1,35 gr
Calcium 95,2 mg
Magnesium 68,5 mg
Fosfor 321 mg
Kalium 723,5 mg
Ijzer 4 mg
Jodium 79,6 µg
Koper 0,28 mg
Zink 2,18 mg
Seleen 14,5 µg
Vitamine A 238,9 µg
Vitamine B1 0,2 mg
Vitamine B2 0,28 mg
Vitamine B3 2,3 mg
Vitamine B6 0,338 mg
Foliumzuur 88 µg
Vitamine B12 0,77 µg
Vitamine C 29,8 mg
Vitamine D 1,7 µg
Vitamine E 5,7 mg
Vitamine K1 8,1 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu