Fout

Ingrediënten
2 personen
- 2 flinke tomaten
- 1 ui
- 0.25 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 3 takjes koriander
- 3 takjes peterselie
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
- 0.25 theelepel gemalen komijnzaad
- 0.5 theelepel paprikapoeder
- peper
- 0.25 theelepel kurkuma
- 2 eieren
- 2 stukken Marokkaans bruinbrood of 6 bruine boterhammen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 745 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Breng een pannetje met water aan de kook.
- Snijd met een scherp mes een kruis in de bolle kant van detomaten.Leg de tomaten 30 seconden in het kokende water. Neem ze eruit entrek het velletje eraf.
- Snijd de tomaten in stukken.
- Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
- Snijd het stukje paprika in reepjes.
- Pel de knoflook en snijd het klein.
- Was de koriander en de peterselie en snijd het klein.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
- Voeg de paprika, de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de kruiden en de specerijen en 350 ml water toe en breng aan de kook. Laat de saus met een deksel op de pan 10 minuten zacht pruttelen.
- Breek de eieren boven de saus en laat ze met het deksel op de pan gaar worden.
- Strooi wat komijnzaad over de eieren en serveer er brood bij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 423 kcal |
Koolhydraten | 50,6 gr |
Vetten | 14,9 gr |
Vezels | 7,7 gr |
Eiwitten | 17,8 gr |
Verzadigd vet | 2,9 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 5,5 gr |
Meerv. onv. vet | 5 gr |
Cholesterol | 186,7 mg |
Suikers | 6,8 gr |
Zout | 1,35 gr |
Calcium | 95,2 mg |
Magnesium | 68,5 mg |
Fosfor | 321 mg |
Kalium | 723,5 mg |
Ijzer | 4 mg |
Jodium | 79,6 µg |
Koper | 0,28 mg |
Zink | 2,18 mg |
Seleen | 14,5 µg |
Vitamine A | 238,9 µg |
Vitamine B1 | 0,2 mg |
Vitamine B2 | 0,28 mg |
Vitamine B3 | 2,3 mg |
Vitamine B6 | 0,338 mg |
Foliumzuur | 88 µg |
Vitamine B12 | 0,77 µg |
Vitamine C | 29,8 mg |
Vitamine D | 1,7 µg |
Vitamine E | 5,7 mg |
Vitamine K1 | 8,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.