Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram grof gemalen griesmeel
- 50 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 0.5 theelepel baking soda
- 1 theelepel gedroogde gist
- 1 theelepel vanillesuiker
- 2 puntjes smeerkaas
- 1 eetlepel honing
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 367 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een ruime kom.
- Verwarm 350 ml water tot lauwwarm.
- Voeg het water toe aan de droge ingrediënten en mix of klop het in 1 minuut tot een glad beslag.
- Laat het met een schone theedoek of een deksel erop 15 minuten op een droge warme plek staan.
- Verwarm een koekenpan met een antiaanbak bodem op middelhoog vuur.
- Schenk er wat van het beslag in en bak de pannenkoek. De pannenkoek niet omkeren. De Marokkaanse pannenkoek is klaar als de bovenkant zich gevuld heeft met gaatjes en je geen nat beslag meer ziet.
- Bak zo 4 grote pannenkoeken of 8 kleine pannenkoeken.
- Eet de pannenkoeken met een puntje smeerkaas en/of honing.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 411 kcal |
Koolhydraten | 81,1 gr |
Vetten | 2,5 gr |
Vezels | 2,3 gr |
Eiwitten | 14,8 gr |
Verzadigd vet | 1 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 0,6 gr |
Meerv. onv. vet | 0,3 gr |
Cholesterol | 5,8 mg |
Suikers | 11,4 gr |
Zout | 0,42 gr |
Calcium | 128,6 mg |
Magnesium | 35,8 mg |
Fosfor | 263,3 mg |
Kalium | 179,6 mg |
Ijzer | 1,3 mg |
Jodium | 3,5 µg |
Koper | 0,21 mg |
Zink | 1,12 mg |
Seleen | 3,6 µg |
Vitamine A | 25 µg |
Vitamine B1 | 0,1 mg |
Vitamine B2 | 0,18 mg |
Vitamine B3 | 1 mg |
Vitamine B6 | 0,094 mg |
Foliumzuur | 64,6 µg |
Vitamine B12 | 0,08 µg |
Vitamine C | 0,6 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,2 mg |
Vitamine K1 | 0,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.