Fout

Ingrediënten
4 personen
- 1 venkelknol
- 2 rode uien
- 1 rode en 1 gele paprika
- 200 gram spinazie, snijbiet, winterpostelein of cavolo nero
- 1 sjalotje
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 200 gram doperwten, diepvries
- 4 stukjes visfilet à 100 gram
- peper
- 125 gram gerookte zalm, langgesneden
- tijm
- 2 blikken cannelli- of witte bonen (totaal gewicht ca. 500 gram)
- 8 takjes basilicum of munt
- 1 citroen of limoen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 125 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de venkel in 8 dunne partjes, de uien in halve ringen en de paprika´s in flinke stukken.
- Snijd eventueel de cavolo in repen.
- Snijd het sjalotje in snippers.
- Fruit het sjalotje zacht in 1 eetlepel margarine.
- Voeg de doperwtjes toe met 100 ml water en stoof de doperwtjes 5 minuten.
- Dep de stukjes visfilet droog met keukenpapier en bestrooi de vis met peper.
- Snijd van de gerookte zalm 4 plakken. Houd een paar reepjes of stukjes zalm achter.
- Wikkel ieder stukje visfilet in een plakje gerookte zalm.
- Pureer de doperwten met een staafmixer fijn.
- Roer de overgebleven zalm door de doperwten en maak de saus op smaak met tijm en wat peper.
- Breng de doperwtjessaus aan de kook en leg de visrolletjes erin. Houd de saus tegen de kook aan en pocheer de vis in 20 minuten gaar.
- Verwarm de rest van de margarine in een grote pan en fruit hierin de uienringen zacht.
- Voeg de venkel toe en smoor 5 minuten mee.
- Voeg de paprika toe en laat de groente in 10 minuten verder gaar worden.
- Spoel de cannellibonen af en laat ze uitlekken.
- Doe de cannellibonen en de spinazie bij de groente en warm het geheel goed door.
- Was de kruiden en maak hiermee de groente op smaak.
- Snijd de citroen in parten. Serveer de visrolletjes in de doperwtjessaus en de parten citroen bij de groente en bonen.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 424 kcal |
Koolhydraten | 30,8 gr |
Vetten | 12,4 gr |
Vezels | 14,6 gr |
Eiwitten | 39,6 gr |
Verzadigd vet | 1,9 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 4,4 gr |
Meerv. onv. vet | 4,8 gr |
Cholesterol | 85,4 mg |
Suikers | 5 gr |
Zout | 1,8 gr |
Calcium | 193,2 mg |
Magnesium | 119,9 mg |
Fosfor | 506,9 mg |
Kalium | 1316,2 mg |
Ijzer | 5,9 mg |
Jodium | 85,6 µg |
Koper | 0,57 mg |
Zink | 2,63 mg |
Seleen | 47,9 µg |
Vitamine A | 154,1 µg |
Vitamine B1 | 0,47 mg |
Vitamine B2 | 0,31 mg |
Vitamine B3 | 9,8 mg |
Vitamine B6 | 0,658 mg |
Foliumzuur | 115,8 µg |
Vitamine B12 | 3,4 µg |
Vitamine C | 65,8 mg |
Vitamine D | 4,9 µg |
Vitamine E | 5,4 mg |
Vitamine K1 | 134,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.