Terug

Visrolletjes in doperwtjessaus met Italiaanse groente

Recept foto

Ingrediënten

4 personen
  • 1 venkelknol
  • 2 rode uien
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 200 gram spinazie, snijbiet, winterpostelein of cavolo nero
  • 1 sjalotje
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 200 gram doperwten, diepvries
  • 4 stukjes visfilet à 100 gram
  • peper
  • 125 gram gerookte zalm, langgesneden
  • tijm
  • 2 blikken cannelli- of witte bonen (totaal gewicht ca. 500 gram)
  • 8 takjes basilicum of munt
  • 1 citroen of limoen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 125 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    vrij van melk

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. 
  2. Snijd de venkel in 8 dunne partjes, de uien in halve ringen en de paprika´s in flinke stukken. 
  3. Snijd eventueel de cavolo in repen. 
  4. Snijd het sjalotje in snippers. 
  5. Fruit het sjalotje zacht in 1 eetlepel margarine. 
  6. Voeg de doperwtjes toe met 100 ml water en stoof de doperwtjes 5 minuten. 
  7. Dep de stukjes visfilet droog met keukenpapier en bestrooi de vis met peper. 
  8. Snijd van de gerookte zalm 4 plakken. Houd een paar reepjes of stukjes zalm achter. 
  9. Wikkel ieder stukje visfilet in een plakje gerookte zalm. 
  10. Pureer de doperwten met een staafmixer fijn. 
  11. Roer de overgebleven zalm door de doperwten en maak de saus op smaak met tijm en wat peper. 
  12. Breng de doperwtjessaus aan de kook en leg de visrolletjes erin. Houd de saus tegen de kook aan en pocheer de vis in 20 minuten gaar.
  13. Verwarm de rest van de margarine in een grote pan en fruit hierin de uienringen zacht.
  14. Voeg de venkel toe en smoor 5 minuten mee. 
  15. Voeg de paprika toe en laat de groente in 10 minuten verder gaar worden.
  16. Spoel de cannellibonen af en laat ze uitlekken. 
  17. Doe de cannellibonen en de spinazie bij de groente en warm het geheel goed door. 
  18. Was de kruiden en maak hiermee de groente op smaak. 
  19. Snijd de citroen in parten. Serveer de visrolletjes in de doperwtjessaus en de parten citroen bij de groente en bonen. 

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 424 kcal
Koolhydraten 30,8 gr
Vetten 12,4 gr
Vezels 14,6 gr
Eiwitten 39,6 gr
Verzadigd vet 1,9 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 4,4 gr
Meerv. onv. vet 4,8 gr
Cholesterol 85,4 mg
Suikers 5 gr
Zout 1,8 gr
Calcium 193,2 mg
Magnesium 119,9 mg
Fosfor 506,9 mg
Kalium 1316,2 mg
Ijzer 5,9 mg
Jodium 85,6 µg
Koper 0,57 mg
Zink 2,63 mg
Seleen 47,9 µg
Vitamine A 154,1 µg
Vitamine B1 0,47 mg
Vitamine B2 0,31 mg
Vitamine B3 9,8 mg
Vitamine B6 0,658 mg
Foliumzuur 115,8 µg
Vitamine B12 3,4 µg
Vitamine C 65,8 mg
Vitamine D 4,9 µg
Vitamine E 5,4 mg
Vitamine K1 134,1 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu