Terug

Toast met drie kleuren tomaatjes

Recept foto

Ingrediënten

4 personen
  • 150 gram kleine tomaatjes in diverse kleuren
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovisfiletjes in olie, blikje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 takjes basilicum
  • 4 mooie volkoren boterhammen
  • 75 gram zuivelspread light
  • zwarte peper

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 38 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Was de tomaatjes en halveer ze. 
  2. Pel de knoflook en snijd het teentje in halve plakjes. 
  3. Snijd de ansjovis in kleine stukjes. 
  4. Verwarm de olie in een klein pannetje en laat hierin de ansjovis smelten.
  5. Verwarm de laatste minuten de knoflook mee. De knoflook mag niet bruin worden. 
  6. Voeg de tomaatjes toe en verwarm ze 1 minuut mee. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. 
  7. Was de basilicum en laat goed uitlekken. 
  8. Rooster het brood en laat het afkoelen. 
  9. Besmeer de boterhammen met zuivelspread. 
  10. Verdeel de tomaatjes over het brood, garneer met de basilicum en maal er peper over.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 176 kcal
Koolhydraten 16,3 gr
Vetten 8,9 gr
Vezels 3,2 gr
Eiwitten 6,2 gr
Verzadigd vet 2,7 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 4,6 gr
Meerv. onv. vet 1 gr
Cholesterol 9,1 mg
Suikers 2,8 gr
Zout 0,85 gr
Calcium 34,7 mg
Magnesium 32,8 mg
Fosfor 113 mg
Kalium 237,6 mg
Ijzer 1 mg
Jodium 22,9 µg
Koper 0,09 mg
Zink 0,63 mg
Seleen 1,8 µg
Vitamine A 49,1 µg
Vitamine B1 0,06 mg
Vitamine B2 0,08 mg
Vitamine B3 1,3 mg
Vitamine B6 0,096 mg
Foliumzuur 23,1 µg
Vitamine B12 0,11 µg
Vitamine C 9 mg
Vitamine D 0,2 µg
Vitamine E 0,6 mg
Vitamine K1 5,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu