Fout

Ingrediënten
4 personen
- 150 gram kleine tomaatjes in diverse kleuren
- 1 teentje knoflook
- 2 ansjovisfiletjes in olie, blikje
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 takjes basilicum
- 4 mooie volkoren boterhammen
- 75 gram zuivelspread light
- zwarte peper
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 38 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij diabetesgeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Pel de knoflook en snijd het teentje in halve plakjes.
- Snijd de ansjovis in kleine stukjes.
- Verwarm de olie in een klein pannetje en laat hierin de ansjovis smelten.
- Verwarm de laatste minuten de knoflook mee. De knoflook mag niet bruin worden.
- Voeg de tomaatjes toe en verwarm ze 1 minuut mee. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Was de basilicum en laat goed uitlekken.
- Rooster het brood en laat het afkoelen.
- Besmeer de boterhammen met zuivelspread.
- Verdeel de tomaatjes over het brood, garneer met de basilicum en maal er peper over.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 176 kcal |
Koolhydraten | 16,3 gr |
Vetten | 8,9 gr |
Vezels | 3,2 gr |
Eiwitten | 6,2 gr |
Verzadigd vet | 2,7 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 4,6 gr |
Meerv. onv. vet | 1 gr |
Cholesterol | 9,1 mg |
Suikers | 2,8 gr |
Zout | 0,85 gr |
Calcium | 34,7 mg |
Magnesium | 32,8 mg |
Fosfor | 113 mg |
Kalium | 237,6 mg |
Ijzer | 1 mg |
Jodium | 22,9 µg |
Koper | 0,09 mg |
Zink | 0,63 mg |
Seleen | 1,8 µg |
Vitamine A | 49,1 µg |
Vitamine B1 | 0,06 mg |
Vitamine B2 | 0,08 mg |
Vitamine B3 | 1,3 mg |
Vitamine B6 | 0,096 mg |
Foliumzuur | 23,1 µg |
Vitamine B12 | 0,11 µg |
Vitamine C | 9 mg |
Vitamine D | 0,2 µg |
Vitamine E | 0,6 mg |
Vitamine K1 | 5,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.