Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 kleine komkommer
- 0.5 rode ui
- 1 bosje koriander
- 1 bosje koriander
- 100 gram verse ananas
- 0.5 Spaanse peper
- 1 eetlepel olijfolie
- azijn
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 klein blik rode kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
- 1 eetlepel ketjap manis
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 435 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenbudgetvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de komkommer. Snijd de komkommer in de lengte door en daarna de helften nog een keer. Verwijder met een lepel het zaad. Snijd de repen in blokjes.
- Snijd de halve ui heel fijn.
- Was de koriander en snijd de blaadjes klein.
- Snijd de ananas in blokjes.
- Verwijder van de peper de zaadlijsten en pitjes. Snijd het stukje peper in smalle reepjes.
- Meng de komkommer, rode ui, ananas, peper en wat koriander.
- Maak de salade op smaak met de olijfolie en wat azijn en zet even apart.
- Pel de andere ui en de knoflook en snijd het klein.
- Spoel de kidneybonen af in een vergiet en laat ze uitlekken.
- Fruit de ui en de knoflook glazig in de hete olie.
- Bak de rest van de koriander even mee.
- Voeg de kidneybonen, de ketjap en de tomatenpuree toe. Warm dit goed door.
- Meng de gare rijst erdoor en laat het geheel heet worden.
- Serveer de komkommersalade erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 575 kcal |
Koolhydraten | 91,6 gr |
Vetten | 11 gr |
Vezels | 16,3 gr |
Eiwitten | 19,2 gr |
Verzadigd vet | 1,6 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 3,9 gr |
Meerv. onv. vet | 4,6 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 18,5 gr |
Zout | 1,06 gr |
Calcium | 148,3 mg |
Magnesium | 203,8 mg |
Fosfor | 483,2 mg |
Kalium | 1252,7 mg |
Ijzer | 5,8 mg |
Jodium | 8,8 µg |
Koper | 0,73 mg |
Zink | 3,21 mg |
Seleen | 11,8 µg |
Vitamine A | 38,5 µg |
Vitamine B1 | 0,5 mg |
Vitamine B2 | 0,16 mg |
Vitamine B3 | 6,4 mg |
Vitamine B6 | 0,559 mg |
Foliumzuur | 120,6 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 44,8 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 3,8 mg |
Vitamine K1 | 39,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.