Terug

Sòpi di karni (gevulde groentesoep)

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 2 uien
  • 3 dunne winterwortels
  • 5 takjes selderij
  • 150 gram runderpoelet
  • 1 eetlepel olie
  • zwarte peper
  • 1 rode paprika
  • 1 maiskolf
  • stuk pompoen (400 gram)
  • 1 zoete aardappel
  • stukje madame Jeanette peper
  • 0.5 groene bakbanaan
  • tijm
  • gemalen komijn
  • handje vermicelli
  • 2 volkoren puntjes

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 48 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Pel de uien. Snijd 1 ui in stukken, houd de andere apart.
  2. Maak 1 wortel schoon en snijd hem in stukken.
  3. Was de selderij.
  4. Bak de runderpoelet in de hete olie bruin.
  5. Voeg de ui, de wortel, de selderij, 1 liter water en wat peper toe. Breng aan de kook en laat 1½ uur zacht koken.
  6. Maak de rest van de groente schoon.
  7. Snijd de overgebleven ui in snippers, de wortels in plakken, de paprika in blokjes, de maiskolf in plakken van 2 cm, de geschilde pompoen in blokjes en de zoete aardappel in stukken.
  8. Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper klein.
  9. Snijd het stuk bakbanaan op de ribben met een scherp mes in en verwijder de schil. Snijd de banaan in plakken.
  10. Schenk de bouillon door een zeef in een andere pan.
  11. Voeg de stukjes vlees weer toe aan de bouillon en voeg de groente, peper, plakken bakbanaan, tijm en komijn toe. Kook de groente in 20 minuten gaar.
  12. Voeg de vermicelli toe en kook nog 5 minuten.
  13. Geef er brood bij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 650 kcal
Koolhydraten 99,1 gr
Vetten 10,4 gr
Vezels 18,5 gr
Eiwitten 30,7 gr
Verzadigd vet 2,3 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 4,3 gr
Meerv. onv. vet 3,1 gr
Cholesterol 23,8 mg
Suikers 43,6 gr
Zout 0,87 gr
Calcium 188,6 mg
Magnesium 208,9 mg
Fosfor 540,1 mg
Kalium 2000,6 mg
Ijzer 6,5 mg
Jodium 42,4 µg
Koper 0,64 mg
Zink 5,77 mg
Seleen 13,8 µg
Vitamine A 2405,4 µg
Vitamine B1 0,6 mg
Vitamine B2 0,34 mg
Vitamine B3 8,4 mg
Vitamine B6 1,101 mg
Foliumzuur 149,7 µg
Vitamine B12 1,4 µg
Vitamine C 104,6 mg
Vitamine D 0,4 µg
Vitamine E 7 mg
Vitamine K1 33,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu