Fout

Ingrediënten
2 personen
- 2 uien
- 3 dunne winterwortels
- 5 takjes selderij
- 150 gram runderpoelet
- 1 eetlepel olie
- zwarte peper
- 1 rode paprika
- 1 maiskolf
- stuk pompoen (400 gram)
- 1 zoete aardappel
- stukje madame Jeanette peper
- 0.5 groene bakbanaan
- tijm
- gemalen komijn
- handje vermicelli
- 2 volkoren puntjes
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 48 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Pel de uien. Snijd 1 ui in stukken, houd de andere apart.
- Maak 1 wortel schoon en snijd hem in stukken.
- Was de selderij.
- Bak de runderpoelet in de hete olie bruin.
- Voeg de ui, de wortel, de selderij, 1 liter water en wat peper toe. Breng aan de kook en laat 1½ uur zacht koken.
- Maak de rest van de groente schoon.
- Snijd de overgebleven ui in snippers, de wortels in plakken, de paprika in blokjes, de maiskolf in plakken van 2 cm, de geschilde pompoen in blokjes en de zoete aardappel in stukken.
- Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper klein.
- Snijd het stuk bakbanaan op de ribben met een scherp mes in en verwijder de schil. Snijd de banaan in plakken.
- Schenk de bouillon door een zeef in een andere pan.
- Voeg de stukjes vlees weer toe aan de bouillon en voeg de groente, peper, plakken bakbanaan, tijm en komijn toe. Kook de groente in 20 minuten gaar.
- Voeg de vermicelli toe en kook nog 5 minuten.
- Geef er brood bij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 650 kcal |
Koolhydraten | 99,1 gr |
Vetten | 10,4 gr |
Vezels | 18,5 gr |
Eiwitten | 30,7 gr |
Verzadigd vet | 2,3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 4,3 gr |
Meerv. onv. vet | 3,1 gr |
Cholesterol | 23,8 mg |
Suikers | 43,6 gr |
Zout | 0,87 gr |
Calcium | 188,6 mg |
Magnesium | 208,9 mg |
Fosfor | 540,1 mg |
Kalium | 2000,6 mg |
Ijzer | 6,5 mg |
Jodium | 42,4 µg |
Koper | 0,64 mg |
Zink | 5,77 mg |
Seleen | 13,8 µg |
Vitamine A | 2405,4 µg |
Vitamine B1 | 0,6 mg |
Vitamine B2 | 0,34 mg |
Vitamine B3 | 8,4 mg |
Vitamine B6 | 1,101 mg |
Foliumzuur | 149,7 µg |
Vitamine B12 | 1,4 µg |
Vitamine C | 104,6 mg |
Vitamine D | 0,4 µg |
Vitamine E | 7 mg |
Vitamine K1 | 33,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.