Fout

Ingrediënten
2 personen
- 200 gram stevige tofu
- stukje gemberwortel (3 centimeter)
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels sojasaus met minder zout
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel sesamolie
- stuk komkommer (100 gram)
- stuk winterwortel (100 gram)
- 1 bosje radijs
- azijn (bijvoorbeeld appel- of rijst-)
- 2 takjes munt
- 4 takjes koriander
- 4 takjes koriander
- 1 eetlepel fritessaus
- 1 theelepel shiracha
- 2 stukken volkoren baguette (125 gram per stuk)
- 0.5 limoen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 44 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Snijd de tofu in plakken van een halve centimeter en doe ze in een afsluitbaar bakje.
- Maak het stukje gemberwortel schoon en rasp het fijn.
- Pel de knoflook en pers het boven de gember uit.
- Voeg de sojasaus en de olie toe en meng dit door de tofu. Laat minimaal 15 minuten marineren in de koelkast.
- Verwarm een koekenpan en bak de plakjes tofu een paar minuten aan beide kanten tot ze bruin zijn.
- Leg ze op een bord en druppel de sesamolie er overheen.
- Was het stuk komkommer en snijd het in dunne plakken.
- Was de wortel en snijd het over de lengte in dunne staafjes.
- Was de radijsjes en snijd ze in plakjes.
- Voeg naar smaak azijn toe aan de groente.
- Was de munt en de koriander en pluk de blaadjes van de steeltjes.
- Meng de fritessaus en shiracha tot een sausje.
- Snijd de stukken baquette open en besmeer de onderkant met de shirachasaus.
- Beleg met gebakken tofu, de groente en kruiden.
- Besprenkel met limoensap naar smaak en serveer.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 650 kcal |
Koolhydraten | 73,8 gr |
Vetten | 22,8 gr |
Vezels | 17,2 gr |
Eiwitten | 28,6 gr |
Verzadigd vet | 3,2 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 6,7 gr |
Meerv. onv. vet | 11,3 gr |
Cholesterol | 2,7 mg |
Suikers | 23,4 gr |
Zout | 2,71 gr |
Calcium | 200,7 mg |
Magnesium | 171,4 mg |
Fosfor | 398,9 mg |
Kalium | 971,6 mg |
Ijzer | 7,8 mg |
Jodium | 74,7 µg |
Koper | 0,35 mg |
Zink | 3,77 mg |
Seleen | 6,8 µg |
Vitamine A | 367,3 µg |
Vitamine B1 | 0,27 mg |
Vitamine B2 | 0,42 mg |
Vitamine B3 | 3,4 mg |
Vitamine B6 | 0,289 mg |
Foliumzuur | 176,1 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 23,6 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 3,9 mg |
Vitamine K1 | 33,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.