Terug

Bánh mì met gebakken tofu

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 200 gram stevige tofu
  • stukje gemberwortel (3 centimeter)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus met minder zout
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • stuk komkommer (100 gram)
  • stuk winterwortel (100 gram)
  • 1 bosje radijs
  • azijn (bijvoorbeeld appel- of rijst-)
  • 2 takjes munt
  • 4 takjes koriander
  • 4 takjes koriander
  • 1 eetlepel fritessaus
  • 1 theelepel shiracha
  • 2 stukken volkoren baguette (125 gram per stuk)
  • 0.5 limoen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 44 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Snijd de tofu in plakken van een halve centimeter en doe ze in een afsluitbaar bakje.
  2. Maak het stukje gemberwortel schoon en rasp het fijn.
  3. Pel de knoflook en pers het boven de gember uit.
  4. Voeg de sojasaus en de olie toe en meng dit door de tofu. Laat minimaal 15 minuten marineren in de koelkast.
  5. Verwarm een koekenpan en bak de plakjes tofu een paar minuten aan beide kanten tot ze bruin zijn.
  6. Leg ze op een bord en druppel de sesamolie er overheen.
  7. Was het stuk komkommer en snijd het in dunne plakken.
  8. Was de wortel en snijd het over de lengte in dunne staafjes. 
  9. Was de radijsjes en snijd ze in plakjes.
  10. Voeg naar smaak azijn toe aan de groente.
  11. Was de munt en de koriander en pluk de blaadjes van de steeltjes.
  12. Meng de fritessaus en shiracha tot een sausje.
  13. Snijd de stukken baquette open en besmeer de onderkant met de shirachasaus.
  14. Beleg met gebakken tofu, de groente en kruiden.
  15. Besprenkel met limoensap naar smaak en serveer.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 650 kcal
Koolhydraten 73,8 gr
Vetten 22,8 gr
Vezels 17,2 gr
Eiwitten 28,6 gr
Verzadigd vet 3,2 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 6,7 gr
Meerv. onv. vet 11,3 gr
Cholesterol 2,7 mg
Suikers 23,4 gr
Zout 2,71 gr
Calcium 200,7 mg
Magnesium 171,4 mg
Fosfor 398,9 mg
Kalium 971,6 mg
Ijzer 7,8 mg
Jodium 74,7 µg
Koper 0,35 mg
Zink 3,77 mg
Seleen 6,8 µg
Vitamine A 367,3 µg
Vitamine B1 0,27 mg
Vitamine B2 0,42 mg
Vitamine B3 3,4 mg
Vitamine B6 0,289 mg
Foliumzuur 176,1 µg
Vitamine B12
Vitamine C 23,6 mg
Vitamine D
Vitamine E 3,9 mg
Vitamine K1 33,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu