Fout
Ingrediënten
2 personen
- stuk komkommer (100 gram)
- 5 takjes dille
- 4 eetlepels magere kwark
- 1 theelepel azijn
- mespunt knoflookpoeder
- peper
- 2 volkorenbroodjes
- handje rucola
- halvarine
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 70 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Was het stuk komkommer en schaaf of snijd het in dunne plakjes. Doe de komkommer in een bakje.
- Was de dille en hak het fijn.
- Voeg de dille toe aan de komkommer.
- Voeg de kwark, azijn, knoflookpoeder en peper toe en roer goed.
- Snijd de broodjes open en besmeer ze met halvarine.
- Doe de helft van de komkommersalade op elk broodje, maak af met wat rucola en serveer.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 173 kcal |
| Koolhydraten | 22,6 gr |
| Vetten | 3,7 gr |
| Vezels | 4,1 gr |
| Eiwitten | 9,8 gr |
| Verzadigd vet | 0,9 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | 1 gr |
| Meerv. onv. vet | 1,6 gr |
| Cholesterol | 0,6 mg |
| Suikers | 2,9 gr |
| Zout | 0,56 gr |
| Calcium | 123,1 mg |
| Magnesium | 50,7 mg |
| Fosfor | 186,6 mg |
| Kalium | 354,5 mg |
| Ijzer | 2 mg |
| Jodium | 40,6 µg |
| Koper | 0,14 mg |
| Zink | 1,34 mg |
| Seleen | 3,8 µg |
| Vitamine A | 71,7 µg |
| Vitamine B1 | 0,08 mg |
| Vitamine B2 | 0,13 mg |
| Vitamine B3 | 1,1 mg |
| Vitamine B6 | 0,106 mg |
| Foliumzuur | 42,1 µg |
| Vitamine B12 | 0,28 µg |
| Vitamine C | 3,4 mg |
| Vitamine D | 0,5 µg |
| Vitamine E | 1,2 mg |
| Vitamine K1 | 32,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.