Terug

Baguette met lente-ui omelet

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 lente-ui
  • 75 gram komkommer
  • 2 takjes munt
  • 4 takjes koriander
  • 4 takjes koriander
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel vloeibaar bak- en braadvet
  • 2 stukken volkoren baguette (70 gram per stuk)
  • 2 eetlepels hoisinsaus

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 96 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Was de lente-ui en snijd hem in dunne ringen.
  2. Was de komkommer en snijd hem in dunne plakjes.
  3. Was de munt en de koriander en pluk de blaadjes eraf.
  4. Kluts de eieren en voeg 2 eetlepels water toe.
  5. Verhit het bak- en braadvet in een koekenpan.
  6. Bak de lente-ui een paar minuten.
  7. Voeg de eieren toe en laat ze op laag vuur stollen.
  8. Leg de omelet op een bord en snijd hem in 4 stukken.
  9. Snijd de baguette open en besmeer de omelet met hoisinsaus.
  10. Beleg de broodjes de omelet, de komkommer, de munt en koriander.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 340 kcal
Koolhydraten 31,4 gr
Vetten 15,6 gr
Vezels 5,7 gr
Eiwitten 15,8 gr
Verzadigd vet 3,7 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 5,1 gr
Meerv. onv. vet 4,9 gr
Cholesterol 161,4 mg
Suikers 5 gr
Zout 1,12 gr
Calcium 86,1 mg
Magnesium 64,2 mg
Fosfor 265,5 mg
Kalium 443,4 mg
Ijzer 3,5 mg
Jodium 59,1 µg
Koper 0,21 mg
Zink 1,99 mg
Seleen 17,7 µg
Vitamine A 114,8 µg
Vitamine B1 0,12 mg
Vitamine B2 0,35 mg
Vitamine B3 1,7 mg
Vitamine B6 0,138 mg
Foliumzuur 57,1 µg
Vitamine B12 0,55 µg
Vitamine C 6,5 mg
Vitamine D 1,1 µg
Vitamine E 3,1 mg
Vitamine K1 57,9 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu