Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 lente-ui
- 75 gram komkommer
- 2 takjes munt
- 4 takjes koriander
- 4 takjes koriander
- 2 eieren
- 1 eetlepel vloeibaar bak- en braadvet
- 2 stukken volkoren baguette (70 gram per stuk)
- 2 eetlepels hoisinsaus
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 96 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Was de lente-ui en snijd hem in dunne ringen.
- Was de komkommer en snijd hem in dunne plakjes.
- Was de munt en de koriander en pluk de blaadjes eraf.
- Kluts de eieren en voeg 2 eetlepels water toe.
- Verhit het bak- en braadvet in een koekenpan.
- Bak de lente-ui een paar minuten.
- Voeg de eieren toe en laat ze op laag vuur stollen.
- Leg de omelet op een bord en snijd hem in 4 stukken.
- Snijd de baguette open en besmeer de omelet met hoisinsaus.
- Beleg de broodjes de omelet, de komkommer, de munt en koriander.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 340 kcal |
Koolhydraten | 31,4 gr |
Vetten | 15,6 gr |
Vezels | 5,7 gr |
Eiwitten | 15,8 gr |
Verzadigd vet | 3,7 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 5,1 gr |
Meerv. onv. vet | 4,9 gr |
Cholesterol | 161,4 mg |
Suikers | 5 gr |
Zout | 1,12 gr |
Calcium | 86,1 mg |
Magnesium | 64,2 mg |
Fosfor | 265,5 mg |
Kalium | 443,4 mg |
Ijzer | 3,5 mg |
Jodium | 59,1 µg |
Koper | 0,21 mg |
Zink | 1,99 mg |
Seleen | 17,7 µg |
Vitamine A | 114,8 µg |
Vitamine B1 | 0,12 mg |
Vitamine B2 | 0,35 mg |
Vitamine B3 | 1,7 mg |
Vitamine B6 | 0,138 mg |
Foliumzuur | 57,1 µg |
Vitamine B12 | 0,55 µg |
Vitamine C | 6,5 mg |
Vitamine D | 1,1 µg |
Vitamine E | 3,1 mg |
Vitamine K1 | 57,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.